Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Maria Dragomiroiu despre tinerele colege de breaslă: ”Cine nu știe viața de la țară, habar n-are despre ce cântă”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Maria Dragomiroiu despre tinerele colege de breaslă: ”Cine nu știe viața de la țară, habar n-are despre ce cântă”

EXCLUSIV/ Maria Dragomiroiu despre tinerele colege de breaslă: ”Cine nu știe viața de la țară, habar n-are despre ce cântă”

Reper de autenticitate și valoare în muzica populară, reputata artistă Maria Dragomiroiu trage o concluzie usturătoare vizavi de majoritatea solistelor din noul val al muzicii folclorice. ”Cine nu știe viața de la țară,  nu are origini și casă la sat habar n-are despre ce cântă”, conchide aspru interpreta vâlceancă.

De Florian Gheorghe,

Solistă care, în lunga sa carieră a reprezentat folclorul românesc în întreaga lume, în ciuda confortului oferit de vila sa din nordul Bucureștiului, acolo unde locuiește, se retrage de fiecare data, după turnee, în locul său de origine, Ionești, Vâlcea. ”Este locul căruia îi spun acasă și mi doresc mereu, eu și soțul meu, Bebe Mihu, să petrecem cât mai mult timp în raiul nostru de la țară. Acolo m-am născut. Avem vreo 220 de pruni și 50 de meri, o frumusețe de livadă de care, din păcate, ne bucurăm foarte puțin”, adaugă solista care, primul lucru pe care îl face când ajunge în curtea casei sale, este să abandoneze încălțările și să se plimbe desculță.

 Maria Dragomiroiu despre tinerele colegele din breasla muzicală: ”Cine nu știe viața de la țară, habar n-are despre ce cântă”

”Toate muncile dintr-o gospodărie sunt într-o conexiune uimitoare cu cântul popular. Nu poți să pretinzi că ești cu adevărat solist de muzică populară și să te fi născut în centrul Bucureștiului ori al altei metropole, eventual la bloc și să nu ai nici o legătură cu satul. Discuțiile cu bătrânii, gătitul, curățenia în gospodărie, toate acestea te fac autentic, nu doar o ie cumpărată din târg”, ne spune artista ce a debutat la celebra emisiune ”Floarea din grădină”, la începutul anilor 80 și a cărei voce a fost asemuită cu cea a Mariei Tănase.

”Sunt întrebată deseori dacă ne stabilim în Statele Unite unde ne aflăm uneori luni bune peste an. E o țară superbă, cu locuri superbe, însă niciun loc nu se compară cu locul de unde ești originar”, este de părere artista. Și ca să-și întarească apartenența, ne dezvăluie și secretul minunatului său păr. Îl îngrijește ”băbește”, cu usturoi, petrol, gaz, ba chiar și săpun de casă.


VIDEO EXCLUSIV/ Bianca Drăgușanu a recunoscut că ….a avut păduchi. „Am luat de la …”

Close
Închide
  Close