Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Medeea Marinescu, despre secretul succesului: “În meseria asta e bine să ai emoții, mai grav e când le pierzi!”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

EXCLUSIV/ Medeea Marinescu, despre secretul succesului: “În meseria asta e bine să ai emoții, mai grav e când le pierzi!”

Medeea Marinescu, despre secretul succesului în teatru. Una dintre actrițele cele mai talentate și iubite de public  a vorbit, în exclusivitate pentru Libertatea, despre gestionarea emoțiilor,  pregătirea rolurilor, dar și “eliberarea” de ele.

Medeea Marinescu este naturală atunci când apare în fața publicului și nimic din comportamentul ei nu trădează altceva decât ceea ce trebuie să transmită spectatorilor. De fiecare dată reusește să se identifice perfect cu personajul în pielea căruia intră. În funcție de complexitatea rolului, dar și de starea din momentul respectiv, actrița apelează la diverse metode pentru a avea o prestație reușită.

“Depinde de la rol la rol. Sunt roluri în care am nevoie să zic textul înainte, să mă adun, să mă gândesc la ale mele. Ascult jazz, asta fac, de obicei, când am nevoie să fiu într-o stare luminoasă, pozitivă”, ne-a mărturisit actrița.

Medeea Marinescu, despre secretul succesului în teatru: trebuie să înveți să lucrezi cu emoțiile

Medeea Marinescu are în palmares numeroase filme (inclusiv unul în care a jucat alături de fiul ei, Luca!) și spectacole de teatru, însă de fiecare dată când urcă pe scenă are anumite trăiri.

“În meseria asta ai emoții și e bine să ai emoții, mai grav este când le pierzi. Când devii blazat sau imun, nu ai emoții. Eu abia atunci încep să îmi fac probleme. Emoții am, trebuie să înveți să lucrezi cu tine și cu emoțiile tale, în așa fel încât să le îndrumi într-un sens artistic. Altfel, emoțiile se transformă în trac și un actor cu trac mă îndoiesc că poate să treacă testul publicului”, a declarat, pentru Libertatea, Medeea Marinescu.

Medeea Marinescu, alături de soțul ei, George Dăscălescu. Acesta este director de imagine

Cum se eliberează de anumite roluri? “Dacă mâine mă anunță că spectacolul X nu se mai joacă, în următoarele 24 de ore am uitat complet acel text!

Medeea Marinescu demonstrează că are o memorie foarte bine organizată. Ea are capacitatea de a stoca texte din spectacole diferite, dar și de a le șterge pentru perioade mari de timp, astfel încât în locul rămas liber să se depoziteze noi informații. Îi place ceea ce face și i se pare un mod plăcut de a trăi.

“Se setează. Sunt niște sertare pe care le ai, le deschizi și îți așezi frumos rolul acolo. De exemplu, pot să nu joc un an de zile un rol, apoi, sigur că am nevoie de repetiție, dar deschid acel sertar și textul este acolo. Dacă mâine mă anunță că spectacolul X nu se mai joacă, în momentul următor, am golit sertarul – adică în următoarele 24 de ore am uitat complet acel text! E foarte ciudat, așa e la mine, la alții poate e altfel”, ne-a dezvăluit Medeea Marinescu.


EXCLUSIV/ Gheorghe Ifrim, acid la adresa celor care ne conduc: “Oamenii politici se bat între ei, nu pentru țară”

Close
Închide
  Close