MENIU CAUTĂ
04 Mai. 2018 17:30

VIDEO/ Melodiile calificate la Eurovision 2018. Cu ce piesă intră fiecare țară în concurs

Distribuie

Concursul Eurovision 2018 va avea loc luna aceasta, la Lisabona, în Portugalia. La concurs participă 43 de țări, printre care și România, care este reprezentată de trupa The Humans. Libertatea.ro vă prezintă melodiile calificate la Eurovision 2018.

La concursul Eurovision 2018 participă 43 de ţări, dintre care 19 concurează în prima semifinală, cea din 8 mai, 18 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 10 mai, iar ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finala de pe 12 mai, alături de ţara gazdă, Portugalia.

La Eurovision 2018, România este reprezentată de trupa The Humans. The Humans vor cânta în cea de a doua semifinală Eurovision piesa Goodbye', pe data de 10 mai, şi intră în concurs cu numărul 2.

Melodiile calificate la Eurovision 2018 şi împărţirea ţărilor participante la Eurovision 2018 pe semifinale:

Melodiile calificate la Eurovision 2018 în prima semifinală

Albania

Azerbaidjan

Belarus

 Belgia

 Bulgaria

 Cehia

 Estonia

 Islanda

 Israel

 Lituania

 Armenia

 Austria

 Croaţia

 Cipru

 Finlanda

 Macedonia

 Grecia

 Irlanda

 Elveţia

Melodiile calificate la Eurovision 2018 în a doua semifinală

Australia

 Danemarca

 Norvegia

 Moldova

 România

 Rusia

 San Marino

 Serbia

 Olanda

Ungaria

 Georgia

 Malta

 Muntenegru

 Letonia

 Polonia

 Slovenia

 Suedia

 Ucraina

Despre Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov
Comentarii