Mircea Radu, care suferă de spondiloză cervicală, este unul dintre cei mai de succes prezentatori de televiziune de la noi.
De-a lungul anilor, acesta a moderat numeroase emisiuni de succes la diverse posturi TV. În prezent lucrează la Televiziunea Națională.
Mircea Radu, care în luna mai a acestui an și-a botezat fetița, are pasiuni mai puțini știute de publicul larg, și anume face pâine.
După ce a povestit la un post de radio despre produsul respectiv de panificație, prezentatorul de televiziune a fost luat cu asalt de admiratori, inclusiv pe stradă, care i-au cerut rețeta.
Acesta a decis să o facă publică pe o rețea de socializare.
„Pentru că rețeta pe care am dat-o săptămâna trecută la Radio România a avut un așa mare succes încât oamenii întâlniți pe stradă mă roagă să le-o mai zic, iată, o pun aici:
3 lingurițe de sare
750 g făină tip 650
450 g apă
1 plic drojdie uscată
(opțional) ulei de măsline cât ai pune într-o salată
Amestecă ingredientele cu robotul de bucătărie la treapta întâi, cea mai mică viteză, timp de 10 minute. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă coca să crească cam o oră, până-și dublează volumul.
Tapetează cu făină fundul unui vas (eu folosesc din ceramică) apoi scoate aluatul; rotunjește-l; apoi cu un cuțit foarte ascuțit crestează-l, fă-i o cruce și așează-l în oală.
Pulverizează fin cu apă peste cocă apoi pune capac oalei (repet, pune-i capac oalei).
Dă-o la cuptor timp de 55 de minute la temperatura de 220 Celsius.
După ce ai scos pâinea pulverizezi din nou cu apă și o învelești în cârpe (100 bumbac sau țesătură groasă din in)
PS: Dacă preîncălzești cuptorul înainte, las-o numai 45 de minute (temperatura de 220 nu se schimbă)”, a explicat care este rețeta pâinii care se bucura de mare succes.
Citește și: INTERVIU EXCLUSIV cu fiica ucigașului Mihaelei Runceanu, la 28 de ani de la crima care a zguduit România