Mergi direct la conținut »
Moartea l-a transformat pe James Dean într-un legendar "Rebel fără cauză". O întâmplare stranie înaintea tragediei Galerie foto
6imagini
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Moartea l-a transformat pe James Dean într-un legendar "Rebel fără cauză". O întâmplare stranie înaintea tragediei

Moartea l-a transformat pe James Dean într-un legendar „Rebel fără cauză”. O întâmplare stranie înaintea tragediei

Un "Rebel fără cauză". Dar și un "Gigant" Figura lui a fascinat (și încă o mai face, chiar și în plină eră digitală) generații întregi de adolescenți, de tineri, de bărbați și de femei. Este imaginea de "forever young" (mereu tânăr) cu care a rămas unicul James Dean.

De Eduard Apostol,

„The little bastard” (Micul bastard)

Astăzi s-au împlinit 64 de ani de la moartea lui James Dean, actorul care și-a pierdut viața într-un teribil accident de mașină.

Pe 30 septembrie 1955, Dean se afla în mașina lui preferată, un Porsche Spyder 550 pe care îl poreclise „the little bastard”, alături de mecanicul lui.

James Dean în „The Little Bastard”

Iubita actorului, celebra Ursula Andress, trebuia să fie cu Dean în mașină, dar ea refuzase în acea zi să meargă cu el pentru că nu îi plăcea mania lui pentru viteză.

Cu o jumătate de oră înainte de a ajunge la destinație, mașina lui James Dean s-a ciocnit frontal cu un Ford Custom Tudor coupe, într-o intersecție.

Deși presa de atunci a scris că actorul circula cu mult peste viteza legală, recent, un documentar realizat de Channel 5 a relevat faptul că Dean a încercat să frâneze cât a putut și că el circula cu cel mult 70 km/h, încercând să evite coliziunea cu mașina care i-a tăiat calea.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

În urma tragediei, actorul a murit, dar mecanicul actorului și șoferul aflat la volanul Fordului au scăpat cu viața.

Ce s-a întâmplat cu o săptămână înainte de tragedie

Actorul Alec Guiness a povestit că s-a întâlnit cu James Dean la un restaurant californian cu o săptămână înainte de dramă.

Alec era cu soția, iar James a vrut să le arate celor doi mașina, „the Little Bastard”. Guiness avea să noteze în jurnalul său faimoasa întâlnire.

Când i-am văzut ‘jucăria’ i-am zis direct: Această mașină de curse mi se pare sinistră! Apoi, l-am întrebat: Şi cam ce viteză poţi să prinzi cu ea?

Răspunsul a venit prompt: Oh, trec lejer de 200 de km la oră! M-am surprins spunându-i: Te rog, nu te mai urca niciodată în această mașină… Dacă te urci, săptămâna viitoare pe vremea asta vei fi găsit mort!”.

După câteva secunde de tăcere, James Dean mi-a replicat: Hai, ce naiba! Nu fi aşa de răutăcios! După care a râs cu râsul său unic, fermecător. A fost prima și ultima oară când l-am văzut pe James Dean în viaţă.

Ultimele poze cu James Dean au fost realizate de Sanford Roth, chiar înainte de tragedie.

Close
Închide
  Close