Mergi direct la conținut »
Netflix a retras scena sinuciderii din "13 Reasons Why"

O scenă explicită de suicid din primul sezon al seriei "13 Reasons Why" a fost retrasă de Netflix.

De Dana Aramă,

Retragerea scenei a venit după ce mai mulți experți au avertizat asupra riscurilor de glorificare a sinuciderii în rândul spectatorilor foarte vulnerabili.

„În condițiile în care ne pregătim să lansăm al treilea sezon în această vară, am fost atenți la dezbaterea actuală asupra serialului”, se arată într-un mesaj Netflix de pe Twitter, luni seara.

„La sfaturile experților medicali, printre care Dr Christine Moutier, de la Fundația americană pentru prevenirea sinuciderilor, am decis, împreună cu Brian Yorkey și producătorii să edităm scena în care Hannah își curmă viața în sezonul 1”, se mai arată în mesaj.

„Considerăm că această modificare va ajuta serialul să producă maximul de bine pentru majoritatea oamenilor, atenuând totodată riscurile pentru tinerii spectatori foarte vulnerabili”.

Seria „13 Reasons Why” prezintă povestea unei liceene, Hannah Baker, care s-a sinucis și a lăsat în urma sa 13 casetre înregistrate înaintea morții sale.

Potrivit unor studii publicate în mai au indicat că sinuciderile în rândurile adolescenților au cunoscut o creștere marcantă imediat după difuzarea „13 Reasons Why”, notează Hotnews.

FOTO: Northfoto

Close
Închide
  Close