MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/ Nicoleta, soția lui Gheorghe Zamfir, s-a întors pe scenă. De doi ani era în ”luna de miere”!

Distribuie

Nicoleta Beca, cea care i-a devenit soție maestrului Gheorghe Zamfir, a fost una din marile surprize pe scena celui mai important festival de folclor românesc, care a avut loc weekendul trecut, în Parcul Cișmigiu.

Solista originară din satul Cib, comuna Almașu Mare, județul Alba, părea că a abandonat activitatea muzicală după căsătoria cu marele artist, cu 44 de ani mai mare decât ea, eveniment ce a avut loc în urmă cu doi ani.

O lungă perioadă, cei doi au fost într-o continuă lună de miere, Nicoleta însoțindu-l pe marele muzician în multe peripluri concertistice în afara granițelor țării (Olanda,Turcia, Elveția, Egipt, Italia, Spania, și Irlanda), călătorii pentru care artista, absolventă a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, și-a permis să uite de micile spectacole locale la care era invitată.

Nicoleta, solista care i-a devenit soție lui Gheorghe Zamfir, din nou pe scenă

Devenită doamna Zamfir, Nicoleta Beca (33 ani) a avut o apariție discretă, nefiind știută după noul său statut de publicul strâns în parcul din centrul Bucureștiului, la Festivalul internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu”

Artista a fost distribuită în alaiul de artiști consacrați pe care i-a acompaniat maestrul Nicolae Botgros și a sa Orchestră ”Lăutarii” din Chișinău, și a cântat o piesă, ca toți ceilalți protejați ai dirijorului basarabean, amintim: Ionuț Dolănescu, Ioana Maria Ardelean, Nicușor Iordan, Ovidiu Homorodean, Cornelia și Lupu Rednic, Nineta Popa și Ionuț Fulea.

În aceeași seară și pe aceeași scenă a urcat și Zamfir, muzicianul român al cărui nai, la un moment dat, era venerat și difuzat pe întreg mapamondul, împreună cu studenții săi din România.

CITESTE SI:EXCLUSIV/ Dan Teodorescu a lăsat ”Taxi” și s-a apucat de stand-up comedy. ”E un spectacol oral-muzical-trivial”

Citește mai multe despre Nicolae Botgros și nicoleta beca pe Libertatea.

Comentarii