MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2018 22:30

VIDEO/ Nightlosers au cântat de pe o pasarelă de gară. Cel mai inedit concert din cariera lor!

Distribuie

Au cântat în zeci de țări, Statele Unite chiar și în India. Însă cel mai original concert Nightlosers din lunga carieră a celui mai cunoscut grup blues românesc a avut loc luni seara, la înălțime, pe o pasarelă de cale ferată, în vechea localitate minerească Petrila.

Ineditul concert a avut loc chiar de sărbătoarea ce, cândva, anima întreaga localitate cunoscută pentru minerit, Petrila, de 'Ziua Minerului', iar pasarea de peste calea ferată era, cândva, locul pe care mii de truditori o traversau zilnic, nestingherind circulația feroviară. Concertul a avut loc chiar în curtea minei care a fost închisă după 156 de ani de funcționare și care, de-alungul timpului, a fost locul multor accidente mortale. Spectatorii și-au făcut loc între șinele de cale ferată de sub pod. După încetarea exploatării miniere, nu mai amintește de munca masivă din zonă decât utilajele abandonate, ce au prins 'culoare' grație lucrărilor cunoscutului artist Ion Barbu. Zeci de voluntari au ecologizat curtea minei și, înaintea concertului etno bluesmanilor de la Nightlosers a avut loc o ceremonie cu depuneri de coroane la troița ridicată în amintirea celor ce și-au pierdut viețile în accidente de mina.

Nightlosers au cântat de pe o pasarele de gară, în curtea fostei Mine Petrila. A fost cel mai original concert din cariera lor!

'Sărbătorim acum, ziua fostului miner, schimbarea la față a minei Petrila și începutul unui nou drum. Iar muzica celor de la Nightlosers s-a potrivit cel mai bine și mă bucur că băieții au răspuns invitației noastre. Pe viitor vor fi acii mai multe activități culturale', declară Ion Barbu, artistul ce încearcă renașterea prin cultură a vechiului loc de minerit.

Trupa de 'blues ardelenesc' a regizorului Hanno Hofer (Grunzo Geza-clape, Claudiu „Nasu” Purcarin-tobe, Jimi „El” Lako –voară, chitară și Lucian Pop –chitară bass) împlinește anul viitor 25 de ani de la înființare, perioadă în care susținut concerte în zeci de țări.

CITESTE SI
INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Justiția s-a prins cum face Dragnea jr bani în vremea molimei. A redus efectivele de porci, a adus carcase și nu le-a mai plătit! Executat de instanță pentru „țeapa' de 1,5 milioane de lei  

Comentarii