MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2015 18:59

Paranormal… sau ce? Bote a fost în două locuri deodată! EXCLUSIV

Distribuie

Cum alţi bărbaţi pierd şirul femeilor cu care s-au iubit, aşa a pierdut, la un moment dat, Cătălin şirul ţărilor vizitate. Să fie 50? Să fie 100? Probabil peste 100... Ce ştie cu certitudine designerul de 48 de ani este că a bifat toate continentele! “Cred că am văzut tot ce este frumos în lumea asta, tot ce este important din punct de vedere istoric şi religios. Nu cred că am ratat vreun loc pe care mi-am dorit să-l vizitez”, ne-a mărturisit prezentatorul emisiunii “Supermodels by Cătălin Botezatu”, de la Kanal D. Bote e în avion aproape în fiecare săptămână şi se întâmplă să ajungă şi în cinci ţări în decursul unei luni. De multe ori, cu treabă, şi atunci nu prea ajunge în locurile dorite. Dar când este în vacanţă, se odihneşte pe sponci, ca să poată vedea tot ce merită văzut: “Îmi place să vizitez şi să explorez fiecare colţişor, chiar dacă trebuie să mă trezesc dimineaţa. Merită acest efort”.
A rămas fără bagaje de mai multe ori
Plimbările astea dese cu avionul vin “la pachet” şi cu neplăceri, recunoaşte el: “De multe ori mi s-au pierdut bagajele, de multe ori am tras sperieturi zdravene. De exemplu, când mă întorceam din Namibia, avionul în care eram a prins un gol de aer şi am avut senzaţia că se va prăbuşi. Panica a fost de nedescris”.
Cătălin spune că îi este teribil de greu să facă un top al destinaţiilor favorite, pentru că mai peste tot există ceva care-ţi taie răsuflarea, însă se declară impresionat de Cambodgia, care este “o ţară extraordinară. Acolo am vizitat celebrele temple de la Angkor, care sunt mai spectaculoase decât piramidele din Egipt”. India a trecut-o la superlative culinare, pentru că acolo a mâncat cele mai delicioase preparate, iar Thailanda şi Japonia, la bizarerii. Ce-i drept, la o simplă căutare pe internet, te dumireşti de ce: în cele două ţări sunt privite ca delicatese ochii de ton, larvele de furnică (foto 1), fugu (foto 2) - un peşte extrem de toxic, pe care puţini ştiu să-l cureţe cum trebuie înainte de a-l prepara, aşa că se întâmplă ca unii să moară după ce-l consumă! - şi durianul (foto 3), care are faima de cel mai împuţit fruct din lume.
Despre Venezuela Bote spune că ia “piuitul”, fiindcă are cele mai frumoase femei din lume - şi-l credem, e ţara care a dat cele mai multe Miss Univers! Iar exoticele Bali şi Indonezia reprezintă paradisul în care s-ar putea retrage la un moment dat. Cele mai frumoase peisaje designerul spune că le-a văzut în America de Sud, iar cele mai spectaculoase cascade, în Islanda, ţară pe care a vizitat-o de şase ori. Şi tot în Islanda a trăit cea mai bizară experienţă: “Am stat cu un picior în America şi cu celălalt în Europa şi mi s-a dat o diplomă că am fost în două locuri în acelaşi timp”.

Are un pingiun în paşaport: viza de Patagonia


Faptul că e un veritabil globe-trotter are şi un inconvenient pentru designer, care a devenit de-al casei la serviciul paşapoarte. ”Schimb destul de des paşaportul, că se umple repede de vize. Am vize din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Cea mai haioasă este cea din Patagonia, pentru că simbolul care îţi este aplicat pe paşaport e un pinguin”.

Iulia Vântur, eşti pe recepţie? Face colecţie cu influenţe indiene


Iulia Vântur nu e singura vedetă din România fascinată de India. Cătălin Botezatu e un fan al gastronomiei, al culturii şi al obiceiurilor din colorata ţară a lui Salman Khan. Designerul ne-a povestit că a avut recent o prezentare de modă acolo şi a profitat de călătorie pentru a face o şedinţă foto şi pentru a merge la o nuntă în stil indian, ca invitat al unei prietene: ”La indieni, nunta durează patru zile, cu nişte ritualuri pe care nu ţi le poţi închipui. Au fost patru zile în care de fiecare dată se schimbau locaţia, decoraţiunile… Este o explozie de culoare, mii de aranjamente florale, costume deosebite, muzică extraordinară”. Deloc surprizător, experienţele trăite acolo l-au marcat pe Cătălin, care acum lucrează la o colecţie haute-couture cu influenţe indiene.

Comentarii