MENIU CAUTĂ

Petru Buiuca, câştigătorul de la MasterChef, bântuit de juraţi în somn | EXCLUSIV

Distribuie

Libertatea: Te-ai aşteptat să câştigi?
Petru Buiuca: Nu mă aşteptam, recunosc, deşi îmi doream. A fost o surpriză frumoasă!
Te-ai gândit ce vei face cu banii?
O parte îi investesc într-un proiect personal: photobites.ro. E un concept nou, un site ce îmbină un serviciu culinar şi un blog/atelier de creaţie culinară. Am vrut să văd dacă face cineva lucrul ăsta şi nu, nu l-a făcut nimeni. Nu în ultimul rând, îmi voi ajuta familia, aşa cum am spus pe tot parcursul emisiunii.
De ce ai spus că doreai să îţi impresionezi tatăl?
Vreau doar să fie foarte mândru că am făcut un lucru pe care nu îl faci de obicei. E comandant de navă şi am o super relaţie cu el şi vorbim cât de des e posibil.
Pe perioada concursului ţi s-a întâmplat să ai coşmaruri?
Am avut coşmaruri, noaptea, da. Unele fraze sunt deja în folclor: “În seara asta, la MasterChef...” sau “Eşti, tu, sigur că merge aşa?”. Urâââât!
Cum arată în viziunea ta o cină romantică?
Nu îmi plac clişeele cu lumânări şi şampanie şi restaurant fin. Ar însemna că toţi studenţii la început de drum sunt vai de capul lor. Ceea ce e complet fals!

Iubita îl pune să-i facă paste

Ce vei face după concurs?
Ţi-ai programat o vacanţă? Mi-aţi ghicit gândurile! După concurs merg în una sau două vacanţe scurte. Am nevoie de gândire şi nu-mi place să mă arunc cu capul înainte. Timp este.
Iubita ta îţi cere să-i găteşti ceva anume?
Da, paste. Adoră pastele.
De ce crezi că se spune că bărbaţii sunt mai buni bucătari decât femeile?
Pentru că au vrut şi ei să se laude cu ceva şi au găsit-o pe asta. 99% din bucătarii bărbaţi o să spună că mamele lor gătesc fenomenal. Sunt mai mulţi bucătari decât bucătărese pentru că în bucătărie e multă muncă fizică. Doar atât!
Unde vei lucra după această experienţă?
Deocamdată am un job foarte tare care implică mult mai multe decât titlul propriu-zis. Propuneri am primit, recunosc, dar trebuie să fie convenabile pentru ambele părţi.
Acasă ce găteşti?
Ce îmi place. Mâncarea româneasca îmi place la nebunie. Nu neaparat reţetele, ci oamenii şi ingredientele! Nu o să mănânci în nici un colţ de lume o mâncare mai buna ca aia de la ţară făcuta de o bunică de 90 de ani cu ingrediente din curte!
Care a fost cel mai sofisticat fel de mâncare pe care l-ai gătit?
În concurs am gătit duo franţuzesc: cotlete de miel şi foie gras. A fost o reţetă care se pretează restaurantelor de lux.
Cu cine te-ai înţeles mai bine şi cu cine te-ai certat?
M-am înţeles cel mai bine cu Alexandru „Teacher” Cirtu. M-am şi certat însă cu câţiva. Dar era o ceartă logică, adică mai mult ne contraziceam. În afara concursului nu am nici un resentiment pentru nimeni, pentru că nu am de ce.
În ce fel de restarant ţi-ar plăcea să lucrezi?
În restaurantul meu propriu.
Ţi s-a întâmplat să arzi oalele sau să dai foc bucătăriei?
Nu am permis să se întâmple astfel de lucruri. Eu, de felul meu, sunt foarte organizat. Cam prea organizat.
Fiind din Constanţa îţi place să găteşti peşte sau preparate din fructe de mare?
Ador să gătesc peşte. Îmi place foarte tare! Fructe de mare gătesc rar pentru că preţurile sunt prohibitive.
Ce te inspiră atunci când găteşti sau faci o reţetă nouă?
De multe ori inventez când am chef să gătesc. Când îmi pun în cap să urmez o reteţă cap-coada nu pun suflet şi nu prea iese. Trebuie să am chef…
Care dintre juraţi te a enervat cel mai mult?
Chef Sorin este omul care îţi arată că în bucătărie nu trebuie să îţi uiţi eleganţa, Chef Florin e agitat, vrea să inventeze sau să reinventeze, iar Chef Cătălin vrea să fie totul relaxat, căci nu fuge nimeni…

Ultimele momente înainte de victorie


Ultima mâncare preparată de Petru Buiuca la MasterChef

În culmea extazului când a aflat că e marele câştigător

A primit bucuros bandana cu sigla emisiunii de la PRO TV

Citește mai multe despre Petru Buiuca pe Libertatea.

Comentarii