Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Phoenix nu mai are niciun străin în componență. După patru decenii, trupa a redevenit 100% românească
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Phoenix nu mai are niciun străin în componență. După patru decenii, trupa a redevenit 100% românească

EXCLUSIV/ Phoenix nu mai are niciun străin în componență. După patru decenii, trupa a redevenit 100% românească

Phoenix nu mai are niciun străin în componență. Cea mai longevivă formație românească, pasărea muzii rock și-a schimbat pentru a nu știu câta oară penajul, iar în cel de-al 56 lea an de activitate, a redevenit 100% românească. Au trecut patru decenii de când trupa lui Nicu Covaci a mai avut o astfel de componență.

De Florian Gheorghe,

Aflată în plin turneu național, formația se prezintă pe scenă fără Dzidek Marcinkiewicz (clape) şi Volker Vaessen. Chitaristul german cânta cu Phoenix din 1983, fiind cel ce l-a ajutat pe Nicu, în Germania, să refacă trupa.

Nicu Covaci a reformat grupul muzical din motive de economie – onorariul trupei era umflat și de biletele de avion! -, preferând, probabil, să-i “activeze” pe membrii străini ai trupei doar la spectacolele aniversare Phoenix, căci atât Volker, cât și Dzidek sunt muzicieni iubiți de publicul român.

Un alt muzician cu popularitate, germanul Mani Neumann, care cânta cu Phoenix încă din 1979 și a prins etape diferite din istoria grupului, a preferat să se retragă.

Actualul turneu al grupului Phoenix îi are pe scenă pe Nicu Covaci, Costin Adam, violonista Lavinia Săteanu, soțul acesteia, Vlady Săteanu (chitară bass), Cristi Gram (chitară) și Favius Hosu (tobe).

Muzician cu mare experiență, Volker Vaessen (stânga, în foto sus) și-a găsit repede un alt contract. El se află acum în Los Angeles, unde repetă cu trupa de blues americană Soul Return, alături de care va pleca într-un amplu turneu european.

Phoenix cu Volker Vaessen și Dzidek Marcinkiewicz (ultimii doi din dreapta)


VIDEO EXCLUSIV/ Cleopatra Stratan este în continuare sub stricta supraveghere a tatălui. „O vreme o să-i mai fiu prin preajmă”

Close
Închide
  Close