MENIU CAUTĂ

Prima reacţie a trupei The Humans, după ratarea calificării în finala Eurovision 2018

Distribuie

Prima reacţie a trupei The Humans, după ratarea calificării în finala Eurovision 2018 a venit la puţin timp după anunţarea ţărilor calificate din a doua semifinală a concursului. Membrii trupei au mulţumit celor care i-au susţinut, dar şi celor care i-au contestat.

„Vă mulțumim din suflet celor care ne-ați susținut! Vă mulțumim cu același suflet și celor care ne-au contestat dar ne-au motivat să fim din ce în ce mai buni! V-am simțit aproape de noi pe tot parcursul competiției și suntem mândri că am avut ocazia să fim încurajați de un popor cu oameni frumoși! Este minunat că și în acest moment primim mesaje atât de frumoase care ne fac să stăm cu capul sus! Noi nu ne oprim aici! Nu vă opriți nici voi și susțineți în continuare artiștii români, în orice situație”, a scris The Humans, pe Facebook.

Ţările calificate în finală din a doua semifinală sunt: Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

Reprezentanții României au cântat la Eurovision 2018 în a doua semifinală a competiției. Trupa The Humans a urcat pe scenă pe poziția a doua, după reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak, câștigătorul Eurovision 2009.

Trupa The Humans nu s-a calificat în finala Eurovision 2018 şi este pentru prima oară când România nu reuşeşte să treacă de semifinalele competiţiei. În anul 2016, România nu a participat la Eurovision, fiind decalificată din cauza datoriilor Televiziunii Române la EBU.

România a obţinut cel mai bun rezultate la Eurovision în anii 2005 şi 2010, prin Luminiţa Anghel & Sistem (2005) şi Paul Seling & Ovi (2010). În anii 1995, 1997 şi 1999. România nu a participat la Eurovision, din cauza punctajelor slabe obţinute în anul precedent.

Anul trecut, România, prin Ilinca şi Alex Florea, au obţinut locul 7.


Elena Udrea, din Costa Rica: „Am plecat din România când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect”

Citește mai multe despre EuroVision și The HUMANS pe Libertatea.

Comentarii