MENIU CAUTĂ

PRO TV și Antena 1 confiscă Ziua Națională. Marele război televizat stă să răbufnească

Distribuie

PRO TV și Antena 1 dau o nouă bătălie crâncenă pe audiențe. De data aceasta, victoria este cu atât mai răvnită cu cât ambele posturi se află la ceas de aniversare. Azi, Antena 1 împlinește 23 de ani, pe 1 decembrie, Pro TV face 21 și au la dispoziție aproape o săptămână să-și încordeze mușchii.

Antena 1 și primconcurentul PRO TV au anunțat zile la rând de ediții care de care mai speciale. Ziua Unirii se combină ideal anul acesta cu Sfântul Andrei, proaspăt votat liber legal, și cu vinerea care lipește șprițurile oomastice de weekend, unde mai pui că, cireașa de petort, ambele posturi își aniversează ziua facerii. Astfel, astăzi, Antena 1 numără 23 de ani de existență, un motin destul de întemeiat să fure startul în fața concurenței. Petrecerile lor televizate au început încă de ieri când și-au lanasat Observatorul în era HD-ului sub sloganul ”Vezi ce trăiești” și au legat telespectatorii de scaune cu o ediție specială de ”Chefi la cuțite” în care Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea concurează după regulile clasice cu echipe formate din vedete talentate. În bucătărie. Competiția culinară se va încheia în această seară, iar câștigătoare va fi echipa formată din Liviu Vârciu și Șerban Copoț, vă spunem noi, așa cum v-am mai spus și acum câteva săptămâni.

Și pentru că e aniversare, e chef. Nu chef la cuțite, chef de chef. Aflată deja în a doua zi de ediții speciale, Antena a decis să înceapă ziua de azi cu un matinal atipic în care Răzvan și Dani le au invitate pe toate vedetele postului. Apoi, pauză de respiro, că vine 1 decembrie, prima zi a marelui război…

1 Decembrie – ziua cea mare

Dacă Antena e deja mare și are 23 de ani de două zile, de Ziua Unirii, PRO-ul se prezintă fâșneț, căci face 21 de ani, iar pentru o așa dublă ocazie a prgătit o ediție specială nimicitoare: formatele de mare succes ”Vocea României” și ”Românii au talent” se mută în Las Fierbinți, iar audiența se anunță explozivă. Iar ziua se va derula sub sloganul ”România, ai ce trebuie!”. Știrile PRO TV vor transmite într-o ediție specială parada de 1 Decembrie, ”Vorbește lumea”, ”La Măruță” și ”Ce spun românii” vor fi cu români, despre români și mult patriotism, cu invitați speciali și teme atent alese. La 19.00 emblematica Andreea Esca va spune pentru a 21-a oară acel. ”Bună seara, România! Bună seara, București!”, iar la 20.30, se dă startul ”Marii petreceri naționale”. Concret, primarul din Las Fierbinți îi va avea invitați la distracție pe Andreea Esca, Busu Neti Sandu, Mihai Dedu, cei 3 noi ”masterchefi”, juriile de la ”Vocea” și ”Românii au talent”.

Fierbințenii PRO vs. copiii Antenei

O așa nebunie producătorii de la Antena 1 au decis să o combată cu o ediție specială de ”Next Star”, formatul cu copii talentați care a înregistrat audiențe record în dreptul postului și în care, de data aceasta, cei mici vor face echipă cu vedete. Ruby, Lidia Buble, Maria Dragomiroiu, Laura Lavric, Marcel Pavel, Cătălin Moroșanu (făcut vedetă în jungla de la PRO TV), Nea Mărin și Gelu Voicu se vor împărți în două tabere, se vor provoca la duel și vor fi jurizați de Pepe, Dorian Popa, Alina Eremia și CRBL

Încă trei zile cu entuziasm redus

Din cea de-a doua zi a confruntărilor, entuziasmul mai scade și ambele posturi se rezumă la clinciuri de prime-time. Antena iese la atac cu prima ediție a duelurilor de la ”Factor”, iar PRO-ul contraatacă scurt și cuprinzător cu prima gală live a show-ului ”Vocea României”.

A  treia zi a minivacantei cu de toate vine cu un nou duel. Antena 1 difuzează ”Te cunosc de undeva” cu un invitat special, Silvia Dumitrescu, iar PRO TV-ul lovește aprig cu filmul de Oscar ”Viața lui Pi”.

Tot pe un film mizează și în ultima bătălie. Pe 4 decembrie, duminică, aruncă în joc ”Hobbitul: O călătorie neașteptată”, care va intra în meci direct cu ”iUmor”-ul principalului competitor, Antena 1.

Citește mai multe despre 1 Decembrie - Ziua națională a României, antena 1 și pro tv pe Libertatea.

Comentarii