Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ După Vacanța Mare, Radu Pietreanu a trecut de corijențe. A scris și joacă într-o piesă de teatru
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

EXCLUSIV/ După Vacanța Mare, Radu Pietreanu a trecut de corijențe. A scris și joacă într-o piesă de teatru

După aproape 30 de ani de făcut glume pe placul poporului, Radu Pietreanu s-a apucat de scris și jucat în piese de teatru. Constatând ca nu mai merge chiar așa, cu gluma, cel care, în urmă cu 29 de ani, a ”instaurat” Vacanța Mare, a scris și pus în scenă o piesă de teatru intitulată ”Ela, soțul și hoțul”.

De Florian Gheorghe,

Cum era e așteptat, este tot o comedie însă nu în stilul desuet al scenetelor sale umoristice ce l-au consacrat ca veteran umorist. Alături de el, în distribuția piesei al cărei regizor și scenarist este cunoscutul comic, mai joacă actorii Oleg Apostol și Iulia Cum Neacșu, spectacolul fiind în plinp promovare, prin țară.

Cum a face oamenii să râdă este meseria sa, Pietreanu (54 ani) activează pe mai multe domenii- continuă spiritual spiritul spectacolelor Vacanța Mare prin intermediul ”pastilelor” umoristice online, alături de vechiul său camarad Mugur Mihăescu, dar și prin proiectul CNP, alături de umoriștii Cristi Priză și Tibi Neuronu (două personaje extrem de populare lumea stand up comedy-ului autohton), de asemenea, mai nou, alături de Doru Octavian Dumitru. În paralel este și arbitru la competiții de contact în ring.

Radu Pietreanu s-a calificat. A scris și joacă într-o piesă de teatru

Polivalentul artist nu îngroapă nici meseria de folkist și, chiar dacă a dizolvat proiectul său, VaMuz (Vacanța Muzicală), când se cere, mai cântă chiar și la evenimente folk. Preocupările profesionale ale lui Mugur Mihăescu, devenit mai nou politician și patron de localuri în Centrul Vechi, dar și concurența mare pe respectivul segment umoristic l-au făcut pe Radu Pietreanu să bage ”în vacanță”, una ”mare”, grupul ce ce-a adus popularitate celor doi și cu care au bătut recorduri de audiență în anii 2000.

Vacanţa Mare a luat fiinţă în 1988, însă cea mai bună perioadă a avut-o între 2000 şi 2010 odată cu emisiunea săptămânală realizată la Pro TV. Perioadă când au turnat și lung metraj „Garcea şi oltenii”, film ce deţine recordul pentru cel mai vizionat film în România postcomunistă.

CITESTE SI: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Miron Cozma, angajat fictiv de primarul Pandele. De un an și jumătate n-a trecut pe la serviciu!

Close
Închide
  Close