MENIU CAUTĂ

Ringo Starr și fondatorul BeeGees, Barry Gibb, făcuți cavaleri de regina Elizabeth a II-a

Distribuie

Toboșarul Beatles, Ringo Starr și co-fondatorul BeeGees Barry Gibb se află pe lista personalităţilor britanice care au primit titlul de cavaler ca parte a Onorurilor Anuale celebrate de Anul Nou de regina Marii Britanii, scrie CNN.

Starr de 77 de ani, al cărui nume real este Richard Starkey, este cel de-al doilea membru al trupei Beatles care urmează este făcut cavaler , după ce în urmă cu 21 de ani același titlu i-a fost acordat lui Paul McCartney.

Gibb, pionierul disco al anilor 70, care a fondat BeeGees împreună cu frații săi Robin și Maurice, a declarat că este ” onorat, umilit și foarte mândru” să îi fie recunoscute meritele muzicale.

„Acesta este un moment în viață care trebuie prețuit. Vreau să-i fac pe frații meu responsabili de această onoare și să spun că este și a lor în aceeași măsură în care este a mea”, a declarat Gibb, în vârstă de 71 de ani.

Peste 1.100 de persoane au primit onoruri din parrtea Casei Regale anul acesta, dintre ele 551 fiind. Lista este realizată în fiecare an de către guvern și este aprobată de regină, recunoaște realizărilor și a serviciilor „extraordinare” include politicieni, academicieni, jurnaliști, scriitori și atleți.

Lista cuprinde cinci categorii și este lansată de două ori pe an – o dată la Anul Nou și a doua oară cu ocazia zilei de naștere a Reginei, în iunie.

Titul de cavaler și de damehood (n.r. distincție oferită femeilor) sunt cele mai înalte distincții, iar bărbații primesc titlul de ”sir” iar femeile de ”dame”. Mai jos este un CBE, care reprezintă Comandantul Ordinului Imperiului Britanic; un OBE sau ofițer al Ordinul de Excelență al Imperiului Britanic; urmat de un MBE sau membru al Ordinului Imperial Britanic.

Ringo Starr, McCartney, John Lennon și George Harrison au fost recunoscuți cu MBE în 1965.

Actorul Hugh Laurie, cunoscut pentru rolurile sale în ”House” și ” „Veep”, a fost inclus pe listă pentru a primi ordinul OBE, iar rapperul Grime Wiley, al cărui nume real este Richard Cowie, a fost recunoscut cu un MBE pentru muzică.

Persoanele incluse pe liste vor fi celebrați anul viitor într-o ceremonie condusă de regina de la Palatul Buckingham.


Citește și: Bărbat condamnat la 13.275 de ani de închisoare. Cât va executa din această pedeapsă


 

Citește mai multe despre ringo starr, Beatles, cavaleri și regina pe Libertatea.

Comentarii