MENIU CAUTĂ
27 Aug. 2018 14:13

Steven Tyler îl dă pe Donald Trump în judecată pentru că folosește melodiile Aerosmith la evenimentele sale politice

Distribuie

Steven Tyler îl dă pe Donald Trump în judecată pentru că folosește melodiile Aerosmith la mitingurile sale politice. Solistul formației rock spune că decizia nu are nimic de-a face cu politica, ci este vorba de drepturile de autor asupra pieselor, scrie ABC News.

Tyler i-a trimis președintelui o scrisoare în care îi cere să înceteze să mai folosească melodiile sale, iar avocatul său a spus că deși nu este prima dată când muzicianul face asta, acum va merge până la capăt și va deschide o acțiune în instanță.

„Domnul Trump nu are nici un drept să folosească numele, imaginea, vocea sau imaginea clientului nostru, în campanie sau în evenimentele politice, fără permisiunea scrisă a acestuia”, explică avocatul lui Tyler, Dina LaPlot, la o zi după ce piesa „Livin ‘on the Edge” a lui Aerosmith a fost folosită la mitingul lui Trump din Virginia de Vest.

Aceasta este a treia scrisoare pe care a trimis-o lui Tyler lui Trump, cerând să nu mai folosească muzica trupei la evenimentele sale politice.

Tyler a explicat că cererea sa ca Trump să nu mai pună melodiile sale la mitinguri nu are legătură cu partizanatul politic, ci este legată de preocuparea sa privind „protejarea drepturilor de autor și a drepturilor compozitorilor”. „Nu este vorba despre democrați sau republicani. Nu las pe nimeni să-mi folosească melodiile fără permisiunea mea „, a scris Tyler pe Twitter.” Muzica mea este pentru cauze care nu sunt campanii politice sau mitinguri. Protecția drepturilor de autor și a compozitorilor este o problemă pentru care am militat chiar înainte ca actuala administrație să ajungă la Casa Albă', a mai transmis solistul.

În 2015, Trump a intrat într-o dispută publică cu Tyler pe Twitter, susținând că, folosirea piesei „Dream On” la reuniunile sale i-a făcut trupei 'a făcut mai multă publicitate decât a avut în ultimii zece ani'.

De atunci și alți muzicieni, inclusiv The Rolling Stones, R.E.M. Neil Young și cântăreața britanică Adele s-au opus ca Trump să le folosească muzica în evenimentele de campanie.


Citește și: FOTO/ Invitații la nunta lui Dragnea Jr. și-au etalat mașinile de lux. Cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul


 

Citește mai multe despre Steven Tyler, Aerosmith, melodi și rock pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii