De Ana Maria Păsat, Cristina Ologeanu,

Un copil este, indubitabil, un motiv de bucurie. Iar când sunt doi, fericirea vine în porţie dublă. Doar că, spun specialiştii, apar şi problemele.
Cea mai mare este gelozia dintre fraţi. Libertatea a consultat doi specialişti pentru a descurca iţele încurcate ale poveştii care-i are ca protagonişti pe Antonia, pe Vincenzo Castellano, pe fiica lor, Maya, pe Alex Velea şi pe bebeluşul din burta solistei.
După ce au studiat situaţia acestor familii – Antonia şi Vincenzo sunt în plin divorţ şi se ceartă pe custodia fiicei lor de 4 ani, care trăieşte în Italia cu tatăl ei, iar solista o vizitează foarte rar şi, în paralel, cântăreaţa trăieşte o poveste de iubire cu Alex Velea, care a lăsat-o însărcinată – psihiatrul Florin Tudose şi psihologul clinician Alina Blăgoi au tras concluziile.

Maya se va ascunde de mama ei

“Dacă e ataşată de Antonia, fetiţa va păţi ce păţesc tot copiii care au fraţi vitregi. Pentru cei mici nu e o bucurie când mai apare un frăţior sau o surioară în familie. Cum nu a stat prea mult cu mama ei, s-ar putea ca Mayei să-i fie indiferent. Acum, ea se află în perioada în care are nevoie de toată dragostea părintelui de sex opus, adică a tatălui. Cred că pe fetiţă nu o afectează aproape deloc ce face mama ei, pentru că are părinţi de substituţie. Antonia o să ajungă ca Monica (n.r. – Gabor): atunci când vine în vizită, copilul se va ascunde de ea”, a explicat psihiatrul Florin Tudose.
“În cazul în care copila îşi vede rar mama, va accepta cu uşurinţă vestea că va avea un frate sau o soră. Însă, atunci când va apărea noul copil, vor fi probleme cu Maya, căci se va instala în sufletul ei o suferinţă când va vedea că mama ei îl drăgăleşte pe acesta, iar cu ea nu s-a purtat la fel. Iar dacă Maya va fi încredinţată Antoniei şi va creşte în aceeaşi familie cu Alex Velea, atunci le recomand să meargă la şedinţe de terapie în formulă mărită: Antonia, Maya, tatăl ei natural, Vincenzo, dar şi «noul tată». Acesta din urmă va trebui să fie foarte atent cum se poartă cu ea, dacă Maya va locui cu el, ba chiar îi recomand să îi acorde mai multă atenţie decât propriului copil, pentru ca Maya să nu fie geloasă”, e de părere psihologul Alina Blăgoi.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează