MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2011 14:24

Top 10 cele mai bune filme cu Elizabeth Taylor

Distribuie

Una din cele mai mari actriţe din toate timpurile a câştigat de-a lungul vieţii numeroase premii pentru roluri memorabile: 2 Oscaruri şi încă 3 nominalizări la acest mare premiu, de asemenea 3 Globuri de Aur şi  încă 5 nominalizări.
Iată cele mai bune filme în care a jucat actriţa cu ochii violeţi!
1. Cat on a Hot Tin Roof (1958) – Este o adaptare a romanului omonim scris de Tennessee Williams şi premiat cu Pulitzer, filmul aduce în discuţie subiecte considerate tabu în anii ’50: infertilitate, adulter şi alcoolism.

2. Whos afraid of Virginia Woolf? (1966) – Cuplul Taylor – Burton realizează în acest film cel mai bun recital actoricesc.  Filmul abordează un subiect interesant, tensiunile care apar într-un cuplu o dată cu trecerea timpului, tensiuni care se transformă în violenţe emoţionale şi într-o aproape tortură psihologică.

3. Suddenly, Last summer (1959) – În acest film incredibil, regizorul Joseph L. Mankiewicz scoate interpretări inegalabile de la Katharine Hepburn şi Elizabeth Taylor, în rolurile unei mame şi a unei nepoate, învrăjbite una împotriva celeilalte de o tragedie, amândouă îngreunate de un teribil secret.

4. Butterfield 8 (1960) – „Am fost cea mai mare curvă a tuturor timpurilor !” spune Elizabeth Taylor în rolul care i-a adus primul premiu Oscar. Taylor o interpretează pe Gloria, un top model cu moravuri îndoielnice, care descoperă ultima şansă de a trăi o dragoste adevărată când îl întâlneşte pe Weston Ligget, cu care petrece o săptămână întreagă.

5. Raintree County (1957) – Conceput ca un „Pe aripile vântului” pentru generaţianouă, „Raintree County” a fost un mare succes de casa al M.G.M.

6. Cleopatra ( 1963) – Pentru a interpreta povestea Reginei Cleopatra a VII din Egipt, Elizabeth Taylor a primit un onorariu de peste un million de dolari, o sumă fabuloasă pentru acele timpuru, pentru care a şi intrat în istorie.

7. Courage of Lassie (1946) – Acesta este al treilea film din celebra serie Lassie, devenită celebră în rândul copiilor din orice generaţie.

8. A Place in the Sun (1951) – O poveste de dragoste destul de complicată la care iau parte George, tânărul cu idei mari care îşi dorea totul de la viaţă, Alice, frumoasa fată plictisitoare îndragostită de George şi care rămâne însărcinată şi a treia persoană care strică toate planurile : Angela.

9. Giant (1956) – Filmul prezintă povestea familiei unor cowboy şi a rivalităţii cu un grup de vecini care durează de generaţii, totul amestecat cu multă dragoste şi situaţii tensionate.

10. The Taming of the Shrew (1967) – Realizat după piesa lui William Shakespeare, filmul spune povestea unui bogat şi popular negustor din Padova, care anunţă că frumoasa mezină a familiei, Bianca, va rămâne necăsătorită până în ziua în care Katharina, o adevărată scorpie, îşi află perechea…

Citește mai multe despre Elizabeth Taylor pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii