MENIU CAUTĂ
24 Iun. 2011 10:15

Uite cum au reacționat celebritățile la moartea lui Michael Jackson

Distribuie

"Sunt atât de tristă şi confuză din cauza tuturor emoţiilor posibile. Mi se rupe inima pentru copiii săi, care ştiu că însemnau totul pentru el şi pentru familia sa. Este o pierdere atât pe mare, pe atât de multe planuri... nu-mi ajung cuvintele". (Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, care a fost căsătorită cu MJ la mijlocul anilor  '90)

Sora lui Michael, Janet Jackson, a fost "doborâtă de durere şi distrusă de pierderea bruscă a fratelui".
0-157841-mj_la_toyah_janet.jpg

0-157843-chuckd.jpgRapperul Chuck D de la „Public Enemy” a declarat pentru Reuters că Jackson a ridicat standardele muzicii şi interpretării pe noi culmi, însă a fost o victimă a culturii celebrităţii. „Jackson a murit probabil din cauza unei inimi bolnave şi a unui 0-157844-quincyjones.jpgsuflet îndurerat. A fost o victimă a drogului celebrităţii şi nu a fost învăţat niciodată să-l stăpânească”. 

„Sunt absolut devastat de această veste tragică şi neaşteptată. Michael să fie luat dintre noi atât de brusc şi atât de tânăr, nu am suficiente cuvinte…”. (producătorul Quincy Jones, care a colaborat cu Jackson la trei 0-157846-elizabethtaylor.jpgalbume, „Off the Wall”, „Thriller” şi „Bad”)

Reprezentanţi ai actriţei Elizabeth Taylor, o prietenă apropiată a starului, au indicat că aceasta era „prea distrusă de dispariţia dragului ei prieten Michael 0-157847-brookeshields.jpgJackson pentru a publica deocamdată un comunicat”.

„Inima îmi este plină de tristeţe pentru pierderea devastatoare a prietenului meu adevărat Michael. A fost un prieten şi artist extraordinar. Mă alătur familiei sale şi fanilor în celebrarea incredibilei vieţi ale sale şi în jelirea decesului 0-157848-madonna.jpgsău”. (actriţa Brooke Shields, o altă prietenă veche a artistului)

„Nu mă pot opri din plâns din cauza acestei veşti triste… Mereu l-a admirat pe Michael Jackson. Lumea l-a pierdut pe unul dintre cei mai grozavi, dar muzica lui va trăi pentru totdeauna. Inima mea se îndreaptă către cei trei copii ai săi şi alţi membri ai familiei”. (Madonna)

0-157849-justintimberlake.jpg„Nu-mi găsesc cuvintele să exprim cât de întristat sunt de moartea lui Michael. Am pierdut un geniu şi un adevărat ambasador nu numai al muzicii pop, ci şi a întregii muzici. A fost o inspiraţie pentru mai multe generaţii şi voi preţui mereu momentele petrecute cu el pe scenă şi toate lucrurile pe care le-am învăţat despre muzică de la el”. (Justin Timberlake, reprezentant al unei noi generaţii de cântăreţi, care a spus întotdeauna despre Michael Jackson că este idolul său şi că a avut o mare 0-157850-slash.jpginfluenţă asupra propriei cariere)

Fostul chitarist Guns N’ Roses, Slash, care a participat în 1991 la hitul ‘Black or White’: ‘O veste cu adevărat tristă despre Michael. Era extrem de talentat’. (Slash, fostul chitarist al formaţiei Guns N’ Roses, care a avut mai multe colaborări cu MJ, 0-157851-lizaminnelli.jpgprintre care hiturile „Black or White” şi „Give In To Me”)
„Era un om bun, minunat şi pur. De asemenea, a fost unul dintre cei mai mari oameni de spectacol care au trăit vreodată. L-am iubit foarte mult şi îmi va lipsi în fiecare zi din cele care mi-au mai rămas”. (Liza Minnelli, pentru Entertainment 0-157852-stevenspielberg.jpgTonight)

„Aşa cum nu vor mai fi niciodată un alt Fred Astaire, Chuck Berry sau Elvis Presley, nu va mai exista cineva comparabil cu Michael Jackson. Talentul său, minunăţia sa şi misterul său fac din el o legendă”.( Regizorul Steven Spielberg, pentru revista Entertainment Weekly)
0-157870-celinedion.jpg„Sunt în stare de şoc. Sunt copleşită de această tragedie. Michael Jackson a fost dintotdeauna un idol pentru mine. A fost nu doar o persoană talentată, ci a fost unic, un geniu. E o pierdere atât de mare. E ca atunci când Kennedy a murit sau când Elvis a murit. Condoleanţele mele familiei sale. Este o pierdere imensă”. 0-157871-cher.jpg(Celine Dion)
„Am un milion de reacţii, la care nu m-aş fi aşteptat. A fost un cântăreţ mare – Dumnezeu îţi dă anumite daruri şi acest copil a fost un copil minunat, înzestrat cu multe daruri. Putea să cânte ca nimeni altul şi putea să comunice cu toţi oamenii”. (Cher)
0-157872-neilportnow.jpg„De puţine ori a primit lumea în dar un artist cu magnitudinea talentului şi viziunii pe care le-a avut Michael Jackson. A fost o adevărată legendă a muzicii, a cărei voce de neconfundat, mişcări de dans şi extraordinară versatilitate muzicală i-au adus statutul de star încă din copilărie şi recunoaşterea din partea lumii întregi”. 0-157873-arnoldschwarzenegger.jpg(Neil Portnow, preşedintele Recording Academy, grupul care organizează gala premiilor Grammy)
„A fost una dintre cele mai influente persoane din industria muzicală. Inimile noastre sunt alături de familia Jackson, de copiii lui Michael şi de fanii săi din 0-157874-britneyspears1.jpglumea întreagă”. (Arnold Schwarzenegger)
„A fost un om minunat şi ne va lipsi tuturor”. (Britney Spears, pe contul său 0-157881-sofialoren.jpgTwitter)
Actriţa italiană Sofia Loren s-a declarat devastată de moartea lui Michael Jackson şi şi-a exprimat speranţa ca starul poate să-şi găsească, în sfârşit, pacea pe care o merită după atâtea suferinţe. Loren, care era prietenă cu Michael Jackson şi a locuit într-o casă aflată la mică distanţă de locuinţa vedetei americane, la Los Angeles, a adăugat că lumea a pierdut un simbol care lasă în urma sa un tezaur format din cântecele sale.
„Inima mea este alături de Regele pop şi de familia lui”. (Usher)
„Sunt extrem de tristă din cauza morţii actriţei Farrah Fawcett, dar şi a celei a lui Michael Jackson. În special pentru copiii lor!”. (Demi Moore, pe pagina de Twitter)
„Sunt împietrită. Prietenul meu, Michael Jackson, a murit. A locuit practic cu mine, pentru o săptămână, pe platourile de filmare de la «Pe heleşteul auriu/ On Golden Pond», după «Thriller»”. (Jane Fonda).
0-157908-jamiefoxx.jpgActorul Jamie Foxx a aflat de decesul lui Michael în timp ce era în platoul  televiziunii NBC, invitat pentru a da un interviu. El a spus că speră că lumea îşi va aduce aminte de el ca de un „muzician strălucitor” şi nu pentru „numărul de circ” care a devenit viaţa lui.
0-157910-alsharpton.jpg„Michael Jackson a făcut ca într-un fel cultura să accepte o persoană de culoare înaintea jucătorului de golf Tiger Woods, înaintea animatoarei de televiziune Oprah Winfrey şi înaintea lui Barack Obama. Michael a însemnat pentru muzică ceea ce au fost ei pentru sport, televiziune şi politică. Şi nici o controversă nu va putea şterge impactul său istoric”. (pastorul Al0-157911-wycleafjean.jpgSharpton, militant pentru drepturile civice ale negrilor, în cursul unei conferinţe de presă improvizată la Harlem, la nord de Manhattan, New York)
„Nu voi uita niciodată ziua în care a venit să mă vadă în studiou şi am cântat pentru el”. (Wyclef Jean, fost membru al formaţiei „The Fugees”, pe site-ul Twitter)
0-157912-hugochavez.jpgŞi politicienii şi-au exprimat regretele în legătură cu decesul cântăreţului. Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a vorbit de o „ştire tristă”, deşi a criticat presa pentru că i-a acordat prea multă atenţie. Fostul preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, care s-a şi întâlnit cu Michael Jackson, a declarat: „Am pierdut un erou al lumii”. „Sunt trist, îl urmăream de la început în Jackson Five”, a declarat şi ministrul japonez de interne, Tsutomu Sato, 57 de ani, în cursul unei conferinţe de presă. Colegul său de la Apărare, Yasukazu Hamada, 53 de ani, i-a adus la rândul său un omagiu cântăreţului, „autor a numeroase melodii populare, emblemă a unei generaţii”. „Ce influenţă a avut!”, a exclamat şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Takeo Kawamura, în vârstă de 66 de ani.
(Surse – Agerpres, Mediafax)
 

Comentarii