De Florian Gheorghe,

Pe 26 septembrie, la Agnita, localitatea sibiană de unde era originar Gyuri și unde a fost înhumat, cei ce l-au iubit pe simpaticul artist vor susține o seară concertistică la casa de cultură din localitate. Folkistul Ioan Oliu, prietenul din copilărie al lui Gyuri Pascu, vine din Irlanda pentru a prezenta emoționantul eveniment în care vor cânta Zoltan Butuc, Radu Captari, Florian Stoica, chitaristul Victor Solomon, Dinu Olărașu, Adrian ”Puiu” Ivanitschi, Ionuț Bărsan și Cristi Dumitrașcu. Alaiul de artiști se va reculege la Cimitirul Evanghelic, la mormântul artistului decedat la doar 55 de ani, în urma unui infarct.

 

 

 

 

Muzicianul și actorul era ultimul supraviețuitor din familia Pascu. Tatăl său, fost inginer în construcții  (stabilit în Agnita, Sibiu unde și-a întemeiat familia), a murit de tânăr, la 57 ani, la fel și mama sa. Sora artistului a murit în 2014, la Cluj, la 58 de ani. Singurul din familie care a trăit mai mult a fost fratele muzicianului, care s-a stins în Germania, la 67 de ani!

Un an de la moartea lui Gyuri Pascu

Cu doar două săptămâni înainte de moartea artistului, la Agnita, orașul unde s-a născut și a copilărit Gyuri, a trecut în neființă și Florica, ultima sa mătușă.

”Gyuri mi-a pus chitara în brațe. A trecut un an și tot nu mă pot obișnui cu gândul că nu mai e pe pământ. Îl păstrez în amintiri și-l văd de fiecare data când mă uit pe cer. De fapt Gyuri…este, nu a fost! Este și va fi! Pe 26 ne întalnim cu EL, să depănăm amintiri și să ne bucurăm că l-am cunoscut, și ne-a luminat cu realizarile lui. Vă asteptam pe toți cei care puteți, să trăim împreună muzica, oferită de prietenii lui, la el acasă”, ne-a declarat folkistul Ioan Oliu, prietenul defunctului artist, care a organizat recent un concert cu melodiile lui Gyuri în Irlanda. Ani buni, Ioan și Gyuri au condus clubul ce purta numele marelui muzician, un loc boem, dedicat muzicii de calitate, unde au avut loc sute de concerte.

 

CITEȘTE ȘI:   Astăzi, genialul muzician, actor și scriitor Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit azi 56 de ani!

EXCLUSIV | Maestrului Nicolae Feraru, țambalistul premiat de Obama, i-a ieșit repatrierea pe nas. N-a rezistat decât 3 luni în România!

FOTO EXCLUSIV | Andreea Bănică, super sexy la botezul fiului lui Jorge. O nașă de milioane