MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2018 07:00 , de Florian Gheorghe

EXCLUSIV/Oana de la Genius, cea mai ascultată voce feminină a anilor ’90, e acum mezzosoprană

Distribuie

La jumătatea anilor ’90, vocea Oanei, solista trupei Genius, era omiprezentă la radiourile, petrecerile și discotecile din întreaga țară prin succesele muzicale ce i-au adus grupului său o popularitate gigantică, nemaiîntâlnită de atunci la de o formație românească. După 20 de ani am întâlnit-o pe solista într-o postură inedită pentru cea care a dat primul puls petrecerilor tinerilor vremii cu muzică în limba română, în postura de mezzo soprană.

Aproape de nerecunoscut, Oana Vincu a trecut de la 'Macho man' ori 'Vara', primele hituri în adevăratul sens al unei formații românești, la rolul de 'Lady Capuletti' în musical-ul 'Romeo și Julieta' al compozitorului Gerard Presgurvic, după piesa lui Shakespeare, spectacol ce a fost montat cu succes în întreaga lume.

Spectacolul  în distribuția căruia 'se ascunde' și vedeta feminină a  muzicii anilor 90 a fost pus în scenă la Timișoara, acolo unde Oana locuiește, unde a început povestea Genius și unde solista ce s-a reîntors la prima sa dragoste, muzica, a absolvit recent Facultatea de Muzică  și Teatru. Alături de solista ce a scris istorie, în distribuția spectacolului s-au mai aflat Marian Lupanciuc (Romeo), Claudia Brustur (Julieta), Răzvan Ciocoi, Paul Vesa și mulți alți artiști studenți ai facultății sus amintită.

 Cea mai ascultată voce feminină a anilor ’90 uimește într-un musical, pus în scenă la Timișoara

După ce Genius s-a dizolvat (2002), Oana și Cezar Hălmăgean au încercat proiecte în comun, căci au format un cuplu, au imigrat în Statele Unite, după care s-au întors și drumurile lor s-au despărțit. Oana, care este și profesoară de canto, a reapărut în spectacole private alături de trupa de cover-uri Alpha Team. Cel de-al treilea Genius, Ovidiu Hălmăgean are propria echipă și studio de producție video.

Recordurile stabilite de formația Genius sunt știute însă greu de raportat în cifre de vânzări discografice, având în vedere haosul ce domnea pe piața muzicală românească aflată la început de drum.Între 1998 și 2000 nu exista petrecere unde piesele Genius să nu se facă auzite.

CITESTE SI:VIDEO EXCLUSIV/ Fuego a ajutat peste 170 de artiști cu banii obținuți din vânzarea tablourilor sale!

Citește mai multe despre formatia genius și romeo si julieta pe Libertatea.

Comentarii