De Daria Maria Diaconu,

Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boală cronică, care poate acapara viața celui afectat. Aceasta cauzează gânduri nedorite, în mod repetat. Pentru a scăpa de aceste gânduri, persoana afectată repetă anumkte gesturi la nesfârșit. De exemplu, o persoană s-ar putea teme că orice lucru atinge este infestat cu bacterii și, din aceasta cauză, se va spăla pe mâini de foarte multe ori, notează medlife.ro. De asemenea, persoana afectată poate să repete anumite lucruri, să aranjeze obiectele într-o ordine perfectă etc.

Această boală afectează numeroase persoane, printre care se numără și câteva vedete internaționale, potrivit infobae.com.

David Beckham – Fostul fotbalist a recunoscut că suferă de sindromul obsesiv-compulsiv într-o emisiune de televiziune. „Totul trebuie să fie aranjat în linie dreaptă și toate lucrurile trebuie să fie pare. Dacă pun sucuri în frigider și numărul lor este impar, scot unul de acolo și îl pun în altă parte. Dacă merg la hotel, pun toate cărțile și broșurile pe care le găsesc în interiorul unui sertar. Totul trebuie să fie impecabil, perfect aranjat”, dezvăluia el.

Charlize Theron – Celebra actriță suferă de anxietate. A mărturisit că nu se simte deloc bine dacă în jurul ei se află dulapuri în dezordine sau dacă ușile sunt deschise.

Leonardo DiCaprio – Starul hollywoodian a mărturisit că obișnuia să numere guma de mestecat aruncată la întâmplare pe trotuare, dar și ușile pe care le deschidea.

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan
Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

Cameron Diaz – Este obsedată de curățenie și îi este foarte frică să nu ia microbi. Din această cauză obișnuiește să frece atât de puternic mânerele clanțelor de la ușă încât ajunge să le scoasă de la locul lor.

Megan Fox – de frica microbilor, actrița obișnuiește să îi aducă propriile tacâmuri atunci cân merge la restaurant. de asemenea, nu folosește niciodată toaletele publice.

Jennifer Aniston – se teme atât de mult de microbi încât la reședința ei are o baie care îi este exclusiv destinată. Niciun vizitator nu are voie să intre acolo.

Naomi Campbell – Celebrul model este atât de disperată cu curățarea diverselor lucruri cu care intră în contact încât, înaintea unui zbor cu avionul, își pune mănuși din plastic și curăță cu dezinfectat absolut tot ce poate fi atins.

FOTO: EPA

Citeşte şi:

Ghid de vizitat Andaluzia, din Malaga până în Sevilla și înapoi. Sudul Spaniei este un loc ideal pentru o vacanță de toamnă!

Fiica lui Gigi Becali s-a căsătorit! Cum a arătat Teodora în rochie de mireasă și ce au mâncat invitații la nunta de 500.000 de euro. Dansul mirilor

Eugen Teodorovici, după comentariile jignitoare pe care le-a făcut la adresa unei jurnaliste: „Sunteți sigur că am greșit?”

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă