MENIU CAUTĂ
, de Florian Gheorghe

Victor Rebengiuc e fan Taxi. Actorul de 86 de ani pregătește o colaborare muzicală cu trupa pop-rock

Distribuie

La fel cum Ion Caramitru și-a pus vocea pe melodia Loredanei „Bună seara, iubito”, în 1987, Victor Rebengiuc își va lăsa timbrul inconfundabil pe una din noile piese Taxi, anul acesta.

Anul acesta, când împlinește 20 de ani, Taxi va bifa o colaborare specială cu Victor Rebengiuc, a cărui voce se va auzi într-o nouă melodie a trupei, „Ca ei”. Dan Teodorescu, liderul formației pop-rock, mărturisește că este o onoare faptul că artistul de 86 de ani, personalitate a culturii și cinematografiei românești în ultimii 60 de ani, a acceptat să înregistreze cu ei.

Colaborarea e urmarea firească a unei prietenii și admirații reciproce. Nu doar membrii trupei sunt fani Rebengiuc, ci și marele actor e fan Taxi! El merge adesea la concertele formației și a participat și la protestul muzical al artiștilor față de construirea Catedralei Mântuirii Neamului, piesa „Despre smerenie”.

A fost prezent la concertul aniversar „Taxi – 15 ani”, când i-a felicitat din public pe muzicieni pentru „desfătarea pe care mi-o oferă Taxi, o formație pe care o stimez și o apreciez extraordinar de mult”, iar anul acesta este invitat la concertul-aniversar prin care trupa marchează, pe 8 noiembrie, la Sala Palatului, două decenii de activitate.

Pe Dan Teodorescu și pe Victor Rebengiuc îi leagă și antipatia față de guvernanți. Muzicianul își poartă lupta cu politicienii care ne conduc prin versurile melodiilor pe care le compune, în vreme ce marele actor se alătură de fiecare dată când are ocazia celor care protestează față de deciziile controversate ale autorităților.

A apărut și într-un videoclip Vama

Fost director al Teatrului Bulandra și rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Victor Rebengiuc e deschis proiectelor muzicale de calitate. În urmă cu opt ani, artistul a înnobilat melodia formației Vama, „Copilul care aleargă către mare”, apărând în videoclip.

CITESTE SI:

Andrei și Grațiela Duban, împreună acasă, împreună și pe scenă! Sunt protagoniștii unei piese de teatru despre ”supraviețuirea în cuplu”

Citește mai multe despre Victor Rebengiuc pe Libertatea.

Comentarii