Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ S-a reinventat dupa o carieră de 25 de ani! Viorica de la Clejani a dat-o pe operă
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ S-a reinventat dupa o carieră de 25 de ani! Viorica de la Clejani a dat-o pe operă

EXCLUSIV/ S-a reinventat dupa o carieră de 25 de ani! Viorica de la Clejani a dat-o pe operă

De Florian Gheorghe,

Viorica de la Clejani “o dă” pe operă într-o reinterpretare proprie a celebrului cântec lansat de Maria Tănase- “Bun îi vinul ghiurghiuliu”
Cunoscută pentru interpretările inedite şi pline de ardoare, la fel şi pentru fuziunea stilurilor muzicale şi pasiunea pentru muzica veche, Vioricăi din Clejani îi place să-şi surprindă publicul de câte ori are ocazia. Şi dacă poate părea că de la muzica lăutărească veche, cea de petrecere sau cu influenţe balcanice până la operă este cale lungă, pentru Viorica din Clejani nu a fost decât un pas. În cea mai recentă piesă muzicală lansată, artista îmbină cu succes genurile muzicale integrând într-unul din cântecele de referință ale Mariei Tănase ,“Bun îi vinul ghiurghiuliu”, tema operei ruse “Prince Igor”.
“Sunt o iubitoare a muzicii autentice româneşti, iar Maria Tănase este una din vocile care m-au fascinat încă din copilărie. “Bun îi vinul ghiurghiuliu” este un cântec  foarte drag sufletului meu, respect originalitatea, însă am ales să-i dau o notă personală, aşa cum reinterpretează şi marii designeri sau creatori de frumos. Şi Maria Tănase sigur s-ar bucura că şi Prințului Igor îi place vinul ghiurghiuliu, românesc” declară Viorica.

Viorica de la Clejani cântă operă în cea mai recentă piesă lansată

Pasiunea pentru operă şi-a pus-o în practică odată cu participarea în emisiunea “Te cunosc de undeva” unde a interpretat-o cu succes pe Montserrat Caballé în aria “Brindisi” din opera Traviata. Şi deşi nu a studiat canto clasic, Viorica spune că interpretează opera cu aceeaşi lejeritate cu care cântă piesele îndrăgitei Maria Tănase.
Interpretarea Vioricăi a piesei “Bun îi vinul ghiurghiuliu” se bucură şi de un videoclip filmat în regia lui Florin Botea.
Close
Închide
  Close