MENIU CAUTĂ
01 Dec. 2016 10:00

Ziua Națională a României. Grigore Leșe o compară cu Nașterea Domnului, Randi recunoaște că nu este patriot

Distribuie

Vedetele au ales să se exprime în felul lor, de-a lungul timpului, de Ziua Națională a României. Unii artiști se arată copleșiți de importanța acestui eveniment, pe când alții sunt impasibil sau chiar enervați de patriotismul care iese la iveală o dată pe an. 

Cunoscutului interpret de muzică populară grigore Leșe compară Ziua Naţională cu Naşterea Domnului, momentul în care omenirea a primit lumina naşterii Mântuitorului Iisus, aşa cum românii au primit marea veste a Unirii într-un singur stat, acum 96 de ani, la 1 Decembrie 1918.

Grigore_Lese_01.jpg

”Sărbătorim 96 de ani de la Marea Unire, Ziua Naţională. Este un moment de mare trăire interioară, este vestea cea mai frumoasă pe care au primit-o românii în istoria lor. De aceea eu zic că cel mai frumos cântec ar fi «O, ce veste minunată ». Suntem în postul Crăciunului, aşteptăm lumina pruncului Iisus, dar, în acelaşi timp, suntem într- o perioadă de reformare culturală şi socială. Acea lumină am primit-o atunci, la 1 Decembrie 1918, când am devenit din nou o singură naţiune”, spunea Grigore Leșe într-un interviu pentru Libertatea.

Nadia-rompres_20213.jpg

Nadia Comăneci: ”Pentru mine, România înseamnă acasă, familie, prieteni, oameni de valoare. Este țara în care m-am născut și m-am format și voi vorbi mereu cu mare respect și iubire”.

Ilie Năstase a dat de pământ cu cei care vor să care steagul

Ilie Năstase: ”România înseamnă casa mea, iar ca mine cred că gândesc chiar și românii plecați în străinătate”.

randi_1_decembrie_nu_patriot.jpg

Randi: „Oare ce e patriotismul? Știu definiția din dicționar, însă sufletul meu nu simte ceea ce mintea știe! Cred că devenim patrioți numai de 1 decembrie și ne enervăm teribil, atunci când un om public are curajul să spună că nu e patriot! Poate că nu sunt patriot, pentru că cei care ne conduc au avut grijă să ne tăie rădăcinile și să ne facă să ne dorim să plecăm de aici pentru că ne simțim neapreciați, înșelați, inutili sau poate nu sunt patriot pentru că nu simt că aparțin unui trecut mai mult sau mai puțin glorios, sau unor granițe. Simt că aparțin pământului fără garduri, care îmi spun că aici se termină țara pe care o iubesc și începe alta pentru care nu simt nimic! Aparțin prezentului în care îmi doresc și vă doresc pace și iubire!”, a declarat în trecut Randi.

Citește mai multe despre grigore lese, 1 Decembrie - Ziua națională a României și randi pe Libertatea.

Comentarii