Ingrediente

  • 5 foi de napolitana (19×29 cm)
  • 100 g unt sau margarina
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • decor:
  • 50 g ciocolata alba
  • putina ciocolata neagra rasa

Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Reteta de prajitura cu foi de napolitana este pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa. Este un desert fara coacere, se prepara rapid si este delicios.

Biscuitii si nucile se maruntesc cu ajutorul unui robot sau se pot trece prin masina de tocate carne. Se pun apoi impreuna intr-un bol.

Pe foc, intr-un vas se pune laptele impreuna cu zaharul si cacaua. Se amesteca continuu pana cand se dizolva zaharul si se stinge focul. Se adauga untul cubulete, se lasa pana s-a topit, apoi se incorporeza esenta de rom.

Se toarna amestecul peste biscuitii si nucile macinate. Se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca.

Cu aceasta crema umplem foile de napolitana.

Peste prajitura cu foi de napolitana se asaza o greutate si se da la rece o ora. Apoi se decoreaza cu ciocolata alba si cea neagra.

Reteta de prajitura cu foi de napolitana se portioneaza in forma dorita si se savureaza cu placere. Pofta buna!

Vezi si reteta pentru:

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL GUSTOS.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.