De Emil Bodin,

Ingredientul principal este 1 litru de frișca cu un conținut de 10 % grăsime. Al doilea ingredient este pudra de zahăr (100g). Pentru formă puteți folosiți pahare de plastic de unică folosință. Mai aveți nevoie de folie de aluminiu și lingurițe de plastic sau bețișoare pentru înghețată.

Vom turna frișcă într-un vas, deoarece frișca cu procent mic de grăsime nu poate fi bătută altfel pentru a deveni spumoasă. Se încălzește la foc mic până începe să  fiearbă. Apoi o amestecăm periodic, pînă cînd volumul se reduce de 3 ori. Această operațiune  necesită aproximativ 1 oră. Urmează să adăugați zahărul pudră, care va fi amestecat timp de 1 minut.

După ce pudra să dizolvă, opriți aragazul și așteptați să se răcească. După ce s-a răcit la temperatură camerei o puteți pune în congelator pentru 30 de minute. Cu ajutorul mixerului veți bate crema, după care o puneți iarăși în congelator pentru 30 de minute. Apoi o scoateți și o mai bateți încă 3 minute la rotaii maxime. Aceeași procedurava fi repetată și a 3-a oară. Astfel,  înghețată va fi moale și pufoasă. Acum puteți să turnați spumă de frișcă înghețată în pahare: luați o bucată de folie, înfigeți în ea o linguriță de plastic și apoi o fixați în pahar.

Paharele trebuie să stea la frigider 2-3 ore. Pentru a scoate înghețata din pahar o veți înmuia în apă fierbinte. În final veți obține o înghețată plombir foarte cremoasă și gustoasă. Pentru a se păstra mai bine înghețata ca să nu se toapeasca repede, o puteți  înveli cu folie de aluminiu.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații