MENIU CAUTĂ
29 Mai. 2017 23:30

EXCLUSIV/ Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata. Medicul estetician Adina Alberts spune cum le prevenim

Distribuie

Femeia însărcinată se poate confrunta cu mai multe probleme de ordin estetic. Medicul estetician Adina Alberts le detaliază și oferă soluții pentru prevenirea apariţiei sau agravării lor, într-o serie de patru articole.

Prima dintre problemele abordate de Adina Alberts înglobează căderea părului, pigmentare tenului și apariţia vergeturilor.

”În ceea ce priveşte părul, în sarcina, acesta, de regulă, se regenerează. Datorită cantităţilor mari de hormoni estrogeni pe care o femeie însărcinată le are în organism, părul, de cele mai multe ori, devine superb în sarcina. Pe perioada alăptării podoaba capilară se menţine. Imediat ce alăptarea s-a oprit, părul începe să cadă! Şi cade masiv! Nu va impacientaţi! În alte 3-4 luni se regenerează şi devine din nou foarte frumos”, explică esteticianul.

Plante folosite strategic

”Indiferent de ce ai aplica pe scalp, ciclul normal al regenararii părului va fi acelaşi. În perioada de sarcină, sunt utile aplicaţiile la nivelul rădăcinii părului a decocturilor obţinute din mixt de plante că salvia, coadă şoricelului şi brusture. Faceţi un amestec din aceste plante şi aplicaţi de 2 ori pe săptămâna, pe scalp”, recomandă Adina Alberts.

durerile de spate provocate de sarcină

În ceea ce priveşte pielea, această se pigmentează fiziologic în sarcina. Ultravioletele agravează această stare. După 6 luni de la naştere, pielea îşi revine din punct de vedere al pigmentului. De un singur lucru trebuie să aveţi mare grijă: nu va expuneti tenul la soare în sarcina! Altfel petele de pe faţă vor deveni definitive.

”Pentru vergeturi există acum tratamente cu rezultate foarte bune. Aplicare tratamentului trebuie făcută în primele 6 luni de la naştere. Există o substanţă lichidă, care se injectează pe traiectul fiecărei vergeturi, de 3-4 ori, la interval de 2-3 săptămâni. Vergeturile imature dispar în totalitate. Cele mature să estompează mult. Nu trebuie neglijată aplicare cremelor destinate mămicilor în devenire, zilnic, pe abdomenul care creşte în volum. Deşi încă nu se văd, această este perioada în care vergeturile se formează; deci nu trebuie ratată!”, susține specialistul.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Comentarii