Mergi direct la conținut »
Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 43, după ce alte patru persoane au murit recent

Alte patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 43, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, luni, 28 ianuarie. Ultimele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal A.

De Dragoș Tănase,

Trei dintre oamenii decedaţi aveau condiţii medicale preexistente şi erau nevaccinaţi antigripal. Este vorba despre o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi, un bărbat de 49 de ani din judeţul Brăila şi de un bărbat de 93 de ani din Bucureşti, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Al patrulea deces este al unui bărbat de 40 de ani, din judeţul Giurgiu, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi cu antecedente vaccinale necunoscute, fiind neasigurat, informează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat recent că săptămâna aceasta va fi decisivă privind o hotărâre referitoare la epidemia de gripă.


Citește și… Cu 3 stenturi la inimă, Jean Paler încalcă sfatul medicilor, din cauza sărăciei. Muncește mult, nu se odihnește și mănâncă aiurea


 

Close
Închide
  Close