Mergi direct la conținut »
5 locuri deosebite din Thassos. Escapadă cu numai 130 euro! (PUBLICITATE)

Thassos este un colț de paradis cu peisaje ce îți taie respirația și îți insuflă tradiție. Acesta este locul unde Marea Egee capătă nuanțe de smarald, munții semeți și pădurile de pini îi dau o notă de prospețime, iar plajele albe și aurii te atrag ca un magnet. Descoperă aici satele izolate din munți, plajele sălbatice și vechile cariere de marmură ce clasează Thassos în topul celor mai frumoase insule grecești.

Dacă ți-ai propus un sejur pe Insula de Smarald, poți rezerva acum un sejur de 6 nopți cu autocarul, de la Europa Travel, ce beneficiază de tariful accesibil de la 130 euro/persoană. Distanța relativ mică față de România, tarifele accesibile la cazare și masă, atmosfera tradițională, plajele premiate, marea clară și numărul mare de obiective istorice, sunt principalele atuuri ale insulei Thassos.

Limenas, capitala insulei Thassos este plină de romantism, cultură și istorie. Găzduiește o seamă de monumente importante ce îți asigură o escapadă memorabilă. Europa Travel îți propune să descoperi orașul într-un tur complet, să pășești pe urmele vechilor popoare în Agora Antică și să urci la Teatrul Greces, de unde marea poate fi admirată în toată splendoarea ei. Mergi și la Muzeul de Arheologie care adăpostește o seamă de â artefacte din perioadele bizantină, genoveză și otomană.

Bijuteria ascunsă Giola nu mai este nici pe departe la fel de secretă așa cum era acum câțiva ani. Piscina naturală a Insulei Thassos poate fi explorată într-o croazieră opțională de la Europa Travel. Zeci de turiști ajung aici în fiecare zi pentru a se scufunda în apele verzi ale piscinei care a fost descoperită întâmplător, atunci când tavanul s-a surpat în urma unui cutremur.

Unul dintre cele mai frumoase sate din Thassos este Panagia, ce poate fi descoperit într-o excursie de tip jeep-safari. Așezarea cu străduțe abrupte și case alb-albastre, se află la circa 10 km distanță de Limenas, și are o vechime de peste 300 de ani. Localitatea este vestită și pentru mierea de cimbrișor și dulceața de rodie, produse aici.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Într-o croazieră pe Marea Egee vei putea descoperi Plaja Marble, una dintre cele mai căutate și încântătoare fâșii de pe insulă. Peisajele luxuriante sunt ademenitoare, la fel și apele de un turcoaz neverosimil … Linia de coastă, deși mică, este extrem de încântătoare compusă din mici pietricele de marmură, albe ca spuma laptelui ce intră în contrast cu pădurea de pini. Pentru peisaje, dar și pentru facilitățile turistice oferite merită să descoperi și plajele Paradise Beach, Golden Beach sau Psili Ammos.

Al doilea oraș ca mărime din Thassos, Limenaria se laudă cu cea mai dezvoltată viață de noapte, întreaga faleză fiind înțesată de taverne pescărești și baruri unde se organizează petreceri grecești cu muzică live. Așa că, dacă ești dornic de distracție, Limenaria nu trebuie să lipsească din itinerariul tău.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Insula Thassos

Hotel Emerald 2* – Golden Beach – tarife de la 130 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close