1. Consumaţi fructe la micul dejun. Acestea ajută organismul, fiind bogate în vitamine, potasiu, magneziu, calciu şi fier. Fructele consumate dimineaţa satisfac pofta de dulce care poate apărea pe parcursul zilei.
2. Ciocolata e permisă, dar cu grijă. De ce să mâncaţi ciocolată neapărat seara, riscând să vă îngrăşaţi? Puteţi să o consumaţi a doua zi, dimineaţa şi chiar la prânz, dar fără să depăşiţi ora 14.00.
3. Alunele au întâietate la prânz. Dacă vreţi să consumaţi nuci, alune sau diverse seminţe, mâncaţi-le la prânz. pentru că se digeră lent şi astfel evitaţi să încărcaţi ficatul şi să vă îngrăşaţi.
4. Alegeţi sucurile naturale. Renunţaţi la băuturile carbogazoase dulci, care nu sunt sănătoase, îngraşă şi vă balonează, în favoarea sucurilor naturale de portocale, fructe de pădure sau a limonadei, care ajută tranzitul intestinal.
5. Consumaţi mirodenii. Condimentele au efecte miraculoase asupra siluetei. Vă ajută să eliminaţi din organism grăsimile în exces şi toxinele. Scorţişoara reduce nivelul glucozei din sânge, ce contribuie la pierderea centimetrilor din jurul taliei.
6. Spuneţi “da” cărnii de peşte. E recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive. Principalul avantaj îl reprezintă grăsimile din seria acizilor graşi esenţiali Omega 3, care ajută în lupta contra obezităţii şi cresc energia fizică.
7. Fără citrice seara. Nu mâncaţi citrice seara, pentru că vă provoacă aciditate şi reprezintă şi un excitant nervos, motiv pentru care, chiar dacă veţi dormi precum în mod obişnuit, nu vă veţi odihni.
Apa, elementul esenţial în alimentaţia corectă
Deşi o puteţi considera ca un element banal în alimentaţie, apa are un rol important în buna desfăşurare a funcţiilor organismului, inclusiv în privinţa siluetei. Aceasta vă ajută să vă menţineţi greutatea, pentru că reglează metabolismul şi e esenţială pentru o digestie bună. Totodată, ajută oxigenul din sânge să transporte substanţele nutritive esenţiale spre celulele corpului. Apa alungă şi stresul, deoarece 85% din ţesutul creierului este format din apă.
Descoperiţi şi alte articole inedite în noua Libertatea pentru femei. De AZI, într-o nouă formă grafică, mai practică şi mai aproape de sufletul tău!