Mergi direct la conținut »
ADEVĂRUL DESPRE PIFTIE! ESTE sau NU ESTE BUNĂ? Răspunsul NUTRIȚIONISTULUI

De Alina Dan,

Piftia este o formă foarte uşor asimilabilă de nutrienţi esenţiali: aminoacizii prezenţi în ţesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor și a articulaţiilor.
”De asemenea, conţinutul de grăsime sau carbohidraţi este redus, piftia fiind foarte bogată în proteine.  În trecut se considera că aceste proteine sunt de proastă calitate, din cauza profilului dezechilibrat de aminoacizi (cantităţi prea mari de prolină, hidroxiprolină şi glicină). Totuşi, tocmai această abundenţă a unor aminoacizi face ca valorea terapeutică a gelatinei să fie mare”, spune nutriționiostul Cristian Mărgărit, pe blogul său.
În industria cosmetică de exemplu, existenţa acestor aminoacizi este speculată la maximum, fiind incluşi în diverse produse cu pretinse efecte regeneratoare, de creştere a fermităţii, reducere a vergeturilor şi celulitei.
Piftia mai conţine lizină – care ajută creşterea musculară şi luptă împotriva infecţiilor virale – şi arginină – ce ajută la pomparea muşchilor, mai spune nutriționistul.

Uite si cea mai interesanta reteta de racitura de porc!

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close