Ovulaţie dureroasă

La jumătatea perioadei dintre două menstruaţii s-ar putea să simţi dureri asociate ovulaţiei. Nu sunt semn de boală, ci de fertilitate. Durerea poate trece dintr-o parte în alta de la lună la lună sau poate rămâne pe aceeaşi parte mai multe luni la rând. La fiecare ovulaţie durerea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore.

Apendicită

Inflamaţia apendicelui provoacă dureri ascuţite ce încep în zona buricului, apoi se deplasează în partea dreaptă a abdomenului – localizarea exactă depinde de vârstă şi de poziţia apendicelui. Durerea se înrăutăţeşte când mergi sau tuşeşti, dar şi atunci când apeşi uşor pe abdomen, apoi eliberezi brusc presiunea. Pot apărea şi vărsături, greaţă, febră uşoară.

Sarcină extrauterină

Ca şi apendicita, sarcina extrauterină este o urgenţă şi necesită tratament imediat, altfel se poate rupe una din trompele uterine. Durerea apare de obicei pe o parte a abdomenului, este ascuţită sau sub formă de crampe şi însoţită de sângerări vaginale, greaţă, ameţeli.

Boala inflamatorie pelvină

Complicaţie a infecţiilor venerice, boala inflamatorie pelvină se traduce prin inflamaţii la nivelul uterului, trompelor sau ovarelor. Durerea poate fi pe o parte sau în centru şi e însoţită uneori de febră, scurgeri vaginale anormale, durere la urinare sau în timpul contactului sexual.
Citește continuarea pe Unica.ro

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase