MENIU CAUTĂ
01 Iun. 2012 18:21 , de Gabriel Penes, Simona Ionescu

«Ajută copiii!» a sărbătorit 1 Iunie în parc

Distribuie

Într-o perioadă extrem de ploioasă, ziua de ieri, 1 iunie, s-a dovedit a fi la fel de caldă şi de frumoasă, aşa cum ar trebui să fie copilăria oricărui micuţ. În Parcul Copiilor, sute de părinţi însoţiţi de copiii lor s-au bucurat să petreacă o după- amiază plină de muzică, dans, cadouri şi alte suprize în cadrul unui eveniment organizat special pentru ei de Fundaţia Ringier şi de ziarul Libertatea. A fost şi ocazia ideală pentru a se marca începutul campaniei umanitare “Ajută copiii!”, care şi-a propus să-i ajute pe micuţii care suferă de cancer sau de alte afecţiuni grave. Ieri, cei prezenţi în parc s-au putut bucura de cântecele grupului Contrapunct, de dansurile trupei Trouble Dance Studio, de demonstraţia de arte marţiale a membrilor clubului Dayto-ryu şi de concertul trupei Narcotic Sound. În plus, le-au fost oferite sute de cadouri copiilor care au asistat la eveniment: cărţi de poveşti, DVD-uri cu filme de desene animate, dar şi hăinuţe, telefoane mobile şi chiar un DVD player.

Le-am dus cadouri micuţilor internaţi la Institutul Oncologic


Săptămâna aceasta, chiar înainte de demararea oficială a campaniei Ajută copiii!', echipa Fundaţiei Ringier a mers, împreună cu voluntari ai BCR, să însenineze, măcar cu un strop, viaţa copiilor măcinaţi de cancer, internaţi în cadrul Secţiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu din Bucureşti. Timizi, unii fiind însoţiţi de mamele lor şi cu feţele străbătute de câte un zâmbet, micuţii loviţi de teribila boală s-au bucurat să descopere printre cadourile aduse de oamenii mari multe jucării, păpuşi, cărţi, dar şi pixuri, creioane colorate, carioci şi blocnotes- uri pe care să le folosească în realizarea desenelor ce decorează una dintre sălile spitalului. La plecare, voluntarii BCR i-au asigurat pe micuţi că, dacă vor fi cuminţi şi îi vor asculta pe medici şi pe părinţi, se vor întoarce şi altă dată încărcaţi de cadouri şi încercând să fie, împreună cu campania Ajută copiii!' a Fundaţiei Ringier, un sprijin pentru aceşti inocenţi greu încercaţi de viaţă.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi, sună la telefon 021.20.30.849 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro
  • Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Ei sunt medicii care ne sprijină


Au acceptat să dea o mână de ajutor echipei campaniei Ajută copiii!' – în selectarea cazurilor, în interpretarea unor diagnostice şi cu sfaturi medicale – următorii specialişti:

  • Prof. dr. Dan Mircea Enescu: manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Medic primar din anul 1991, în specialitatea Chirurgie Plastică – Microchirurgie Reconstructivă. Doctor în medicină din anul 1996.
  • Conf. dr. Monica Desiree Dragomir: şefa Secţiei de Oncologie pediatrică din IOB. Medic primar oncologie medicală, doctor în ştiinţe medicale . Medic primar pediatru, supraspecializare Oncologie pediatrică, Secţia Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu, Bucureşti.
  • Prof. dr. Gheorghe Burnei: şeful Secţiei Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie. A inventat fixatorul extern circular, cu care s-au făcut 52 de operaţii de alungire a membrelor la copii.
  • Dr. Radu Tăbăcaru: şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie. Medic primar, specialist în Anestezie Terapie Intensivă, cu stagiu de 6 luni la Hopital Saint Vincent De Paul – Paris (Profesor Claude Saint Maurice)
Comentarii