Fibre
În primul rând ai nevoie să creşti aportul de fibre pentru a scăpa de resturile acumulate în colon şi pentru a-ţi păstra sistemul digestiv sănătos. Pâinea integrală, făina de ovăz, orezul brun şi cerealele integrale precum fulgii de grâu ajută la detoxifierea colonului. De asemenea, gustările din alune, prăjiturile de orez, seminţele de floarea soarelui între mesele principale, fasolea sau lintea sunt şi ele alegeri foarte bune. Cu atât mai mult, cu cât ele asigură un aport important de proteine şi vitamine B.
Legume verzi
Pentru a ţine toxinele la distanţă de colon, include legumele cu frunze verzi în dieta ta zilnică. Spanacul, mazărea, salata verde şi varza furnizează nutrienţi şi sunt surse excelente de fibre solubile şi insolubile. O linguriţă de pudră de spirulină luată ocazional determină curăţarea tractului intestinal prin conţinutul de clorofilă şi ajută la repararea ţesuturilor compromise. De asemenea, încearcă orzul sau supele de orz şi adaugă salată la sandvişuri pentru a-ţi menţine intestinul şi tractul digestiv într-o bună stare de funcţionare.
Apă
Bea cele opt pahare de apă necesare zilnic pentru a-ţi asigura un colon sănătos. Prin consumul cantităţii corespunzătoare de apă în fiecare zi, poţi ţine la distanţă constipaţia, îţi poţi păstra pielea curată şi hidratată şi te protejezi de cancerul de colon. Simplul obicei de a consuma apă în mod regulat va avea efecte pozitive asupra sistemul digestiv mai importante decât orice supliment cumpărat de la farmacie.
În plus, un măr pe zi îţi menţine colonul sănătos. Merele, strugurii şi alte fructe pe bază de apă, îţi vor „spăla” sistemul digestiv de paraziţi şi de toxinele ce favorizează instalarea bolilor. Rădăcinoasele precum cartofii sunt, de asemenea, alimente bune pentru curăţarea colonului.
Detoxifiere
În timp ce fructele proaspete sunt bune pentru sănătatea colonului şi intestinelor, sucul de fructe furnizează colonului şi întregului organism vitaminele necesare (te scapă de excesul de materiale fecale şi controlează eliminarea lor). Consumat regulat în locul sucurilor carbogazoase şi a cafelei, sucul de portocale sau mere contribuie la creşterea imunităţii şi la eliminarea rapidă a toxinelor.
Exerciţii fizice
Nu uita de exerciţiile fizice timp de 20 de minute cel puţin în fiecare zi, pentru o bună digestie.
Dietă de detoxifiere pe bază de lămâie
Pentru un pahar de limonadă detoxifiantă ai nevoie de o lingură de sirop natural de arțar, o lingură de suc de lămâie, un vârf de lingură de boia, 250 ml de apă purificată. Amestecă aceste ingrediente și serveşte băutura la temperatura camerei. În timpul dietei trebuie să consumi în jur de 6-8 pahare zilnic, timp de zece zile.