Foarte mulţi dintre noi suntem “înzestraţi” de Mama Natură cu diferite asimetrii, în diverse grade de gravitate. Asimetriile fine sunt plăcute ochiului. Am putea spune că sunt apanajul frumuseții naturale. S-au făcut mai multe studii pe fotografii ale unor chipuri celebre, recunoscute la nivel mondial pentru frumuseţea lor. Aceste studii au reliefat faptul că un chip perfect simetric, obţinut prin alăturarea aceleaşi jumătăţi de chip, întoarsă invers, nu este la fel de frumos precum chipul iniţial, format practic din cele 2 jumătăţi naturale dar care nu sunt identice.

În cazul asimetriilor mari şi deranjante ochiului, chirurgia estetică are un cuvânt greu de spus.

Ochiul nostru va fi deranjat de orice asimetrie care depăşeşte proporţia de aur (fracția de aur). Şi anume, dacă lăţimea nasului este mai mare decât 0.66 din lungimea buzelor, toţi vom spune că persoană respectivă are nasul prea lat. Dacă înălţimea frunţii va fi mai mare decât 1/3 din înălţimea întregului chip, atunci toţi vom fi de acord că acea persoană are fruntea prea înaltă. Distanța de la ochi până la bărbie trebuie să fie 0,66 din înălţimea întregului chip.
Exemplele sunt nenumărate.

Referindu-ne acum la asimetriile de la nivelul sânilor, aproape că nu există femeie fără asimetrii la acest nivel. Unele dintre noi trăim o viaţă fără să le conştientizăm. Alte persoane simt nevoia să se adreseze clinicilor de specialitate pentru a avea o opinie avizată în ceea ce priveşte posibilităţile de corecţie.

Dacă sânii sunt fermi, tinereşti, şi asimetria este dată doar de diferenţa de volum, cum presupun că este şi cazul dvs, atunci există 2 variante de rezolvare.

  • fie se face o reducţie a şanului mai mare
  • fie se aplică o tehnică de mărire a şanului mai mic, de regulă cu implant siliconic.

Teoretic, pot fi aplicate şi ambele, dacă datele anatomice impun o astfel de combinare de tehnici.

Dacă sânii au deficit de volum, ambii vor necesita corecţii cu implanturi siliconice, doar că implanturile vor avea volume şi forme diferite pentru a obţine o simetrie cât mai bună.

Pot fi folosite, la aceeaşi persoană, implanturi aparţinând unor firme diferite (nu este nimic greşit în asta) atât timp cât firma respectivă ne poate oferi o formă de implant care să se potrivească cel mai bine pentru corecţia asimetriei.

De menţionat este faptul că, pe parcursul vieţii unei astfel de paciente cu implanturi siliconice diferite, dacă există fluctuaţii mai mari de 2-3 kg (şi de regulă există – dacă ne referim la perioada de sarcina şi alăptare), sânii îşi vor pierde simetria. Ei îşi vor reveni din acest punct de vedere abia după ce dimensiunile sânilor vor fi aceleaşi cu cele din momentul operaţiei de corecţie.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Citeşte şi:

Urmărește-ne pe Google News