Iată în ce situaţii poţi utiliza apa termală!

1. Apa termală poate fi utilizată pe parcursul zilei pentru a răcori şi hidrata pielea, mai ales în zilele toride de vară.
2. Pentru fixarea şi împrospătarea machiajului se pulverizează pe ten într-un strat fin de la o distanţă de 10 -15 cm. Se aşteaptă câteva secunde, iar excesul se îndepărtează prin tamponare uşoară cu un disc demachiant. De asemenea, după aplicarea fondului de ten, se dă un strat foarte subţire de apă termală pentru fixare.
3. În fiecare seară după demachierea tenului, se aplică un strat de apă termală, după care se aşteaptă 30 de secunde şi apoi se tamponează cu un serveţel din hârtie.
4.Se foloseşte şi în cazul în care tenul este iritat din diverse motive (după epilat, a transpiraţiei sau a prafului, ras, din cauza vântului) sau ars de soare, pentru că are efect calmant.
5. Se recomandă folosirea apei termale şi după intervenţii chirurgicale sau în caz de eczeme, psoriazis, cicatrici, prurit, dermatită atopică a copilului, iritaţii ale pleoapelor sau tratamente cosmetice iritante.

Efectele apei termale asupra pielii

– are acţiune antiinflamatoare, antiiritantă, calmantă;
– are influenţă benefică asupra pielii: sprijină sistemul imunitar, stimulează regenerarea celulară şi sinteza colagenului;
– hidratează şi împrospătează tenul;
– fixează machiajul;
– folosită pe termen lung îmbunătăteşte tenul;
– poate fi folosită ca tratament în problemele dermatologice (acnee, cuperoză, rozacee, dermatită seboreica) şi favorizează cicatrizarea.

Urmărește-ne pe Google News