Profită de reducerile Early Booking pregătite de turoperatorul Europa Travel și rezervă acum un sejur de 6 nopți în Kusadasi la tarife accesibile de la 186 euro/persoană!

Bijuterii istorice din Kusadasi

În portul pitoresc al orașului Kusadasi, unul dintre cele mai dezvoltate din Turcia, ajung numeroși turiști veniți chiar și în croaziere de o zi, dornici să descopere aici Insula Porumbelului. În mijlocul micuței peninsule se află ruinele fortăreței bizantine ce a fost utilizată de otomani cu scop militar.

Străbate la pas vechiul oraș Kusadasi începând cu zona portuară lângă care găsești și Caravanseraiul otoman ce a fost construit în anul 1615 și restaurat ulterior în 1966. Astăzi, fortăreața semi-circulară a vizierului Okuz Mehmed Pasha servește ca hotel și restaurant, iar turiștii care o vizitează au impresia că au călătorit în vremurile sultanilor.

Dacă îți plac vizitele istorice în împrejurimile orașului, trebuie neapărat să faci un tur al orașelor antice Efes și Priene, într-o excursie opțională de la Europa Travel.

Situri arheologice pe care trebuie să le explorezi

Aflat în provincia Izmir, la circa 19 km distanță de Kusadasi, Efes a fost una dintre cele mai importante așezări ale grecilor ionieni, fiind renumită în toată lumea datorită Templului Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, care ar fi fost distrus în urma unui incendiu fix în noaptea când s-a născut Alexandru Cel Mare. Tot la Efes mai poți observa ruinele Bibliotecii lui Celsus, a treia cea mai mare și importantă bibliotecă a lumii antice.

Clădit pe culmea Muntelui Mycale de către Regele Mausol, Priene a fost un oraș elen important pentru că aici s-a aflat Templul Zeiței Atena, ridicat din porunca lui Alexadru Cel Mare. Astăzi, încă mai poți observa aici coloanele din marmură pe fundalul dealului Acropolelor.

Plaja cu palmieri, o oază de relaxare

Dincolo de istoria milenară și de locurile importante aflate în împrejurimile sale, Kusadasi este o destinație perfectă pentru răsfăț la soare. Plajele sale, unele dintre cele mai bune de pe coasta turcească de la Marea Egee, sunt acoperite fie cu nisip fin, auriu fie cu prundiș argintiu, purtând disticția Steagului Albastru pentru curățenie și facilitățile oferite turiștilor.

Fix lângă port poți să faci plajă pe eleganta Palm Beach, o plajă modernă din nisip alb și mângâiată de ape clare și azurii. Promenada cu palmieri este plină de localuri pescărești și magazine de suveniruri, iar în capăt vei găsi și imensul bazar al orașului.

La relaxare pe Plaja Doamnelor

Cea mai populară și aglomerată plajă din Kusadasi este fără îndoială Ladies Beach, o zonă unde pe vremuri femeile aveau permisiunea să facă plajă doar aici. Nisipul fin auriu este încadrat de ape spumoase și numeroase centre nautice, fiind un adevărat magnet pentru pasionații de surfing. De aici poți pleca în croaziere pe Marea Egee, opțional de la Europa Travel, să te distrezi la o seară turcească cu show-uri de cadâne ori să te aventurezi pe toboganele răsucite ale Parcului acvatic Aqualand.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Early Booking Sejur Kusadasi

Hotel Uslan 3* – tarife de la 186 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.