Mergi direct la conținut »
Băutură răcoritoare contra bolilor digestive, din coji de legume și fructe. Made in Romania

Băutură răcoritoare contra bolilor digestive, din coji de legume si fructe. Cojile de fructe şi de legume sunt o sursă valoroasă de vitamine şi minerale, dar mulți oameni le aruncă.

Tocmai de aceea, o echipă de cercetători din Cluj a creat o băutură răcoritoare, folositoare în tratamentul bolilor digestive, din coji și pulpe de măr și morcov, informează Digi 24.

Acestea au fost în prealabil uscate și măcinate astfel încât să poată fi folosite la obținerea sucului, iar produsul este disponibil în două variante: mere și morcovi sau sfeclă și struguri.

Cercetătorii au lucrat aproape trei ani pentru a obține formula perfectă. Pe lângă fructe, un element esențial sunt probioticele care se regăsesc în capacul sticluței.

Acestea, odată înghiţite, care reprezintă de fapt bacterii bune pentru organismul uman, ajung în intestin și încep să acționeze. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu medici gastroenterologi, iar sucurile au fost testate pe pacienți.

Deocamdată produsul poate fi achiziționat doar online, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV).

„Industria alimentară sau farmaceutică poate să preia aceste prototipuri, să le plătească, să le dezvoltăm pe urmă împreună”, precizează rectorul USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi.


CITEȘTE ȘI…

VIDEO/”Caricaturistul vedetelor” desenează contra-cost la petreceri. Face 50 de euro în trei minute!

EXCLUSIV/ După ce a schimbat 14 bone pentru copii, Ellie White s-a lecuit: “Am decis să ne ocupăm noi”


 

Close
Închide
  Close