MENIU CAUTĂ

BEI PREA MULTĂ CAFEA? VEZI CUM ÎŢI DAI SEAMA!

Distribuie

Cofeina este utilă în cantităţi mici pentru că se absoarbe rapid şi ajunge la creier, unde are efect stimulat, eliminând pe termen scurt oboseala. Dar ca în orice alt caz excesul nu face deloc bine. Doza recomandată este de 200-300 de miligrame de cofeină pe zi. Însă e greu să ţii socoteala câte miligrame sunt în cafeaua ta, câte în suc şi câte în energizant. Dacă faci exces de cofeină corpul tău are grijă să te anunţe prin următoarele semne.

Inima îţi bate rapid
Încearcă să-ţi găseşti pulsul pe încheietura mâinii. Dacă simţi că inima îţi bate repedem ca şi cum ai fi depus un efort fizic, deşi tu stai pe scaun de câteva ore, înseamnă că ai băut prea multă cofeină. Aceasta îţi stimulează întregul corp, astfel că inima trebuie să facă un efort mai mare ca să ţină pasul.

Îţi tremură mâinile
Este un efect foarte cunoscut al excesului de cofeină, provocat de efectul ei stimulant. În cantităţi mari, cofeina stimulează atât de tare sistemul nervos încât, pe lângă hipertensiune şi puls accelerat poţi observa că îţi tremură şi mâinile. În plus, cofeina îţi dă o stare de agitaţie, nelinişte: vorbeşti mult, nu ai stare, etc.
Continuarea pe unica.ro

Comentarii