MENIU CAUTĂ
28 Mai. 2013 13:59

Bicarbonatul de sodiu redă strălucirea părului. Iată câteva trucuri

Distribuie

Şampon uscat. Amestecă jumătate de linguriţă de bicarbonat cu șampon pentru a teƒ asigura că vei elimina toate acumulările de praf sau produsele folosite pentru aranjarea părului.
Dacă nu ai timp să te speli pe cap, iar părul tău este foarte gras, te poate ajuta bicarbonatul. Acesta poate funcționa ca un șampon uscat. Aruncă pe firele de păr puțin praf de bicarbonat, dă cu peria de păr și apoi foloseşte un uscător de păr pentru a îndepărta orice urmă a prafului.
Pentru a repara părul deteriorat de la clorul apei din piscine poţi amesteca una sau două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu puțină apa caldă, apoi te speli cu acest amestec. De asemenea, periile de păr pot fi curățate foarte ușor prin înmuierea ustensilelor într-un castron cu apă caldă în care ai pus trei linguri de bicarbonat de sodiu.

Albirea dinților. Bicarbonatul de sodiu oferă o respirație proaspătă, curată și înălbește dinții. Poţi avea parte foarte ușor de un tratament pentru albirea dinților, doar prin înmuierea periuței de dinți în praful alb și apoi să te speli pe dinți. De asemenea, pune puțin bicarbonat de sodiu într-un recipient cu apă și lasă periuța de dinți peste noapte în acest amestec, ca să se curăţe.

Cuticule. Spală-ţi unghiile cu ajutorul unei periuțe de dinți veche înmuiată în bicarbonat și cuticulele vor deveni, astfel moi imediat.
Exfoliant. Amestecă în palmă puțin bicarbonat cu cremă de curățare a feței și astfel vei avea parte de un exfoliant blând. Curăță fața prin mișcări circulare și apoi clăteşte cu apă.
Mai mult, acest „preparat” funcționează de minune în cazul pielii aspre de pe coate și picioare. Tot pentru aceste zone poţi face o pastă groasă din trei părți bicarbonat cu o parte apă. Bărbații care au pielea mai sensibilă ar trebui să adauge în soluția de bărbierit puțin bicarbonat.
 
 

Comentarii