MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2017 17:45

Bomboane pentru Moş Nicolae! Îți dăm 3 rețete simple și ieftine

Distribuie

De Moș Nicolae, cele mai apreciate sunt bomboanele, pe care atât cei mari, cât şi cei mici sunt bucuroşi să le găsească în cizme. Dacă sunt făcute în casă, cu atât mai bine. Iată trei reţete.

Jeleuri de fructe

15 min, aprox. 17 lei
Ingrediente: 10 linguri suc de fructe, două linguri zeamă de lămâie, 200 g zahăr, două plicuri de gelatină; zahăr tos pentru decor.

Preparare: Se pune gelatina în apă pentru 5-10 minute. Între timp, se pun sucul de fructe, zeama de lămâie şi zahărul pe foc mic şi se lasă să dea în două clocote, apoi se adaugă gelatina şi se amestecă până se topesc. Se lasă să se răcorească, apoi cu ajutorul unei linguri se pun în forme pentru bomboane (de silicon) sau pentru cuburi de gheaţă şi când s-a răcit bine compoziţia se pun în frigider pentru cel puţin două ore. Când se scot din formă se dau prin zahăr tos.

Din biscuiţi şi cocos

1 oră, aprox. 20 de lei
Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi simpli, o cană zahăr, o cană de lapte, un pachet margarină rama, 100 g nucă, o fiolă esenţa de rom, nucă de cocos pentru ornat.

Preparare: Biscuiţii se pisează, apoi se pune nuca pisată peste ei. Pe aragaz, într-o cratiţă se pun laptele, zahărul, margarina şi se ţin până se topesc zahărul şi margarina. Când amestecul este fierbinte se toarnă peste biscuiţi şi se amestecă bine. Se adaugă esenţa de rom şi se lasă să se răcească. Apoi se fac biluţe care se trec prin nucă de cocos.

Caramele cu cafea

25 min, aprox. 13 lei
Ingrediente: 500 g zahăr, ½ pahar esenţă de cafea, o lingură de miere, un pahar de frişcă proaspătă sau smântână pentru gătit, unt proaspăt (cât o nucă), o fiolă esenţă de vanilie; unt pentru uns blatul.

Preparare: Se freacă într- o cratiţă cafeaua cu zahărul până se topeşte. Se adaugă frişca sau smântâna. Se pune să fiarbă la foc potrivit, amestecând mereu până se îngroaşă. La sfârşit se adaugă untul. Se lasă să se mai răcorească puţin şi se toarnă compoziţia pe blatul de lucru, uns bine cu unt. După ce s-a mai răcit compoziţia se fac striuri cu o furculiţă şi apoi se taie în pătrăţele cu cuţitul.

Citește mai multe despre Mos Nicolae, Retete culinare și Rețete ieftine pe Libertatea.

Comentarii