De Corina Rob,

3790-99830-cafeashutterstock.jpg

Iată câteva dintre e­fec­tele ca­felei:

– Reduce oboseala şi som­nolenţa – Cofeina ac­ţio­nează asupra sistemului nervos central, având efecte vizibile asupra com­portamentului uman. Prin­tre cele mai cunoscu­te proprietăţi ale cofeinei sunt: puterea de a combate oboseala zilnică temporară, mă­ri­rea capa­ci­tăţii de con­cen­trare, sti­mu­larea acti­vi­tă­ţii intelectuale şi re­ducerea somnolenţei.

– Îmbunătăţeşte me­mo­ria şi gândirea logică – Potrivit studiilor, co­fe­ina îmbunătăţeşte me­mo­ria şi gândirea logică, datorită impactului pozitiv pe care îl are asupra funcţiilor cog­nitive.

– Previne apariţia unor afecţiuni – Cafeaua conţine antioxidanţi care pot ajuta în prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului. Cel puţin şase studii au demonstrat că riscul de apariţie a bolii Parkinson scade cu 80% la persoanele care beau cafea în mod regulat. De asemenea, în comparaţie cu persoanele care nu obişnuiesc să bea această licoare, consumatorii a două căni de cafea zilnic pre­zin­tă un risc de a dezvolta cancer de colon cu 25% mai mic, in­ci­den­ţa ci­rozei he­pa­ti­ce în ca­zul lor e cu 80% mai re­­du­să, iar ris­cul a­pa­ri­ţiei pie­tre­lor  la ri­ni­chi este cu 50% mai mic.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

– Poate pre­­veni unele reacţii aler­gice – Ca­feaua are rol po­zi­­tiv în tra­ta­rea reac­ţii­lor a­ler­gice, pentru că re­duce con­­centraţia his­tami­ne­lor, acele substanţe care de­termină organismul să „ia atitudine” la factorii alergici.

Cum se bea:

Sunt mii de sortimente de cafea, dar şi milioane de preferinţe. Unii o vor simplă, fiar­tă la ibric, alţii espre­sso. Da­că v-aţi săturat de clasica turcească, vă o­­ferim trei idei de pre­­parare pentru a­ca­să.

Café Frappé -Se pune o cupă de în­­ghe­­ţată într-un pa­har înal­t. Se toarnă lap­te şi es­­pre­­sso. Se or­nează cu friş­că şi cu si­rop de cio­­colată.

Café Macchiato-Se pregăteşte o ca­fea tare, iar peste a­ceas­ta se pune o ceş­cu­ţă de cio­­colată ca­l­dă. Se ada­u­gă o spumă de lap­te şi un praf de cacao.

Irish Coffee-Peste 120 ml de cafea tare se pun zahăr, 40 ml de whisky şi un strat de frişcă. Amestecul se prepară într-un pahar termorezistent, pentru că băutura trebuie să fie foarte fierbinte.

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă