Descoperă lucruri intresante și curiozități despre cangur:

Cum arată cangurul în sălbăticie

Cangurii sunt marsupiale mari care trăiesc doar în Australia. Sunt identificați după cozile lor musculoase, picioarele puternice din spate, blana scurtă și urechile lungi și ascuțite. La fel ca toate marsupialele, de exemplu ursul koala, femelele au ”pungi” care conțin glande mamare, unde puii lor trăiesc până când sunt suficient de mari pentru a ieși.

Cangurul face parte din familia Macropodidae. Când oamenii se gândesc la canguri, cele patru specii care de obicei vin în minte aparțin genului Macropus: cangurul antilopin, cangurul roșu, cangurul cenușiu vestic și cangurul gri estic. Uneori sunt denumiți „marii canguri” deoarece aceste specii sunt mult mai mari decât alți canguri.

Cu toate acestea, există 12 specii de canguri în genul Dendrolagus. Cel mai mare cangur, precum și cel mai mare marsupial, este cangurul roșu, potrivit National Geographic. Lungimea de la capul cangurului roșu până la crupă este de 1 până la 1,6 metri. Coada sa adaugă încă 90 până la 110 centimetri la lungimea sa și întregul său corp cântărește aproximativ 90 de kilograme.

Cum arată cangurul
Cum arată cangurul

Cel mai mic cangur este șobolanul-cangur. Are doar 15,24 până la 20,32 cm lungime și cântărește doar 340 de grame. Coada sa asemănătoare șobolanului adaugă încă 12 până la 15cm la lungimea sa.

Unde trăiește cangurul

Cei mai mulți canguri trăiesc pe continentul Australiei, deși fiecare specie are un habitat diferit. De exemplu, șobolanului-cangur îi place să se cuibărească în cuiburi mici în pădurile tropicale din nord-estul Queenslandului. Cangurii gri în pădurile din Australia și Tasmania, pe de altă parte. Cangurul antilopin poate fi găsit în pădurile musonice de eucalipt din nordul extrem al Australiei. Cangurii de copac trăiesc în ramurile superioare ale copacilor din pădurile tropicale din Queensland, precum și pe insula Noua Guinee.

Ce mănâncă cangurul

Cangurii sunt animale ierbivore. Ei mănâncă ierburi, flori, frunze, ferigi, mușchi și chiar insecte. La fel ca vacile, cangurii își regurgitează mâncarea și o mestecă din nou înainte ca aceasta să fie gata să fie digerată complet.

Curiozități despre cangur

Curiozități despre cangur
Curiozități despre cangur
  • Probabil cel mai cunoscut fapt despre canguri este că își poartă puii într-un marsupiu. O femelă cangur este însărcinată timp de 21 până la 38 de zile și poate da naștere chiar și la patru pui odată, deși acest lucru este neobișnuit.
  • La naștere, bebelușul, numit joey, poate fi la fel de mic ca un bob de orez sau la fel de mare ca o albină, cu 5 până la 25 de milimetri. Mama îl ia cu gura și îl introduce în punga abdominală numită marsupiu. Așadar, când joey se naște, este ghidat în siguranță în marsupiul confortabil, unde gestează pentru încă 120 până la 450 de zile.
  • În interiorul marsupiului, joey este protejat și se poate hrăni prin alăptare din mameloanele mamei sale. Joey urinează și își face nevoile în masrsupiul mamei. Un strat al marsupiului absoarbe o parte din secreții, dar ocazional mama va trebui să o curețe, ceea ce face prin introducerea botului lung în pungă și folosind limba pentru a îndepărta conținutul. Un tânăr joey va rămâne atașat de un mamelon în timp ce mama face acest lucru, dar toți cei mai mari vor fi dați afară temporar.
  • Un alt fapt interesant despre mama cangur este că ea este capabilă să alăpteze doi joeys în diferite stadii de dezvoltare în același timp cu lapte care are conținut nutrițional diferit.
  • Joey crește rapid, totuși, iar la 14 până la 20 de luni pentru femele sau 2 până la 4 ani pentru masculi, vor fi pe deplin maturi.
  • Cangurii au un ritm de activitate neregulat. În general, sunt activi noaptea și în perioadele de lumină slabă, dar este foarte posibil să fie descoperiți în aer liber, în lumina puternică a soarelui. Pe vreme caldă, cangurii își ling antebrațele, ceea ce favorizează pierderea de căldură.
  • S-au descoperit fosile ale unor strămoși canguri și rudele lor antice. Cangurii giganți au străbătut Pământul cu 2,6 milioane. Și în urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, strămoșii mici ai cangurilor moderni au alergat prin pădurile dese din nord-vestul Queenslandului, Australia, o regiune care este acum aridă.
 
Citeşte şi:

Pantera – curiozități și lucruri mai puțin știute despre acest animal

Ursul panda – unul dintre cele mai îndrăgite animale. Curiozități și lucruri mai puțin știute

Tigrul – unul dintre cei mai mari răpitori tereștri. Curiozități și lucruri mai puțin știute

     
I-a spus „Nu” lui Adi Mutu: „Mi-a plăcut că l-am refuzat. Dar acum regret”
PARTENERI - GSP.RO
I-a spus „Nu” lui Adi Mutu: „Mi-a plăcut că l-am refuzat. Dar acum regret”
BOMBĂ! Unde s-a mutat Dragnea după despărțirea de Irina! Decizia ȘOC
Playtech.ro
BOMBĂ! Unde s-a mutat Dragnea după despărțirea de Irina! Decizia ȘOC
„Bă are curent, eşti prost?” Momentul când adolescentul de 16 ani se electrocutează în Gara din Focşani, surprins în imagini. Copilul a ars ca o torţă
Observatornews.ro
„Bă are curent, eşti prost?” Momentul când adolescentul de 16 ani se electrocutează în Gara din Focşani, surprins în imagini. Copilul a ars ca o torţă
Horoscop 7 decembrie 2021. Taurii simt o oarecare eliberare de o grămadă de griji inutile pe care le-au tot acumulat
HOROSCOP
Horoscop 7 decembrie 2021. Taurii simt o oarecare eliberare de o grămadă de griji inutile pe care le-au tot acumulat
Anchetă după o discuție între doi piloți care vorbeau despre aterizarea prea rapidă a unui coleg
Știrileprotv.ro
Anchetă după o discuție între doi piloți care vorbeau despre aterizarea prea rapidă a unui coleg
Chin! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a tras o bătaie... Cine se uită la tine? Niciun bărbat!"
Telekomsport
Chin! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a tras o bătaie... Cine se uită la tine? Niciun bărbat!"
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!