Mergi direct la conținut »
Caramitru și Mălăele spun „câte-n lună și în stele” a doua zi de Crăciun

Cele două legende ale teatrului românesc, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, le vor face spectatorilor o surpriză a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, cu un spectacol special „Caramitru - Mălăele, câte-n lună și în stele”, prezentat la Sala Mare a Teatrului Național din București. În zeci de ani de carieră, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele nu au avut ocazia să-și dea replica, nici în film, nici în teatru, deși publicul aștepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experiență și har, și dragostea pentru teatru și pentru poezie. Mult așteptatul moment a venit în toamna anului 2011, când cele două forțe s-au unit pentru prima data pe aceeași scenă. A rezultat un duel de poezie, fabule, vorbe de duh, povestiri și amintiri.

De Florin Ghioca,

Mereu surprinzător, mereu diferit și mereu de excepție, spectacolul Caramitru Mălaele, câte-n lună și în stele este un spectacol de improvizație, „pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului”, după cum spune Horațiu Mălăele. Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă. „Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic,irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Topârceanu”, după cum precizează organizatorii spectacolului.

Caramitru și Mălăele vor mai putea fi văzuți însă pe aceeași scenă, pe 20, 21 și 22 decembrie, într-un alt spectacol de mare succes, care se joacă de ani buni cu casa închisă la Naționalul bucureștean, „Dineu cu proști”, de Francis Veber.

 

Close
Închide
  Close