Mergi direct la conținut »
Care sunt simptomele bulimiei

Bulimie – afecțiune alimentară în cazul căreia persoana în cauză consumă în mod frecvent cantități anormal de ridicate de mâncare și nu se poate opri din mâncat, după care își provoacă voma. Atunci când suferi de această afecțiune, îți e rușine de faptul că mănânci în exces și încerci să te oprești, dar nu te poți abține. Persoana afectată vomează în încercarea de a scăpa de caloriile acumulate.

De Miruna Darcovici,

O altă variantă de a încerca să elimine caloriile în plus este prin practicarea de exerciții fizice în exces. Uneori, persoana își poate induce voma și după o masă normală.

Dacă suferi de bulimie, probabil că te preocupă greutatea corporală. Te judeci aspru pentru defectele fizice pe care consideri că le ai. Bulimia nu are legătură doar cu mâncarea, ci, în primul rând, cu imaginea de sine. De aceea, nu este ușor de tratat. Însă tratamentul este posibil și poate fi eficient, ajutându-te să te simți mai bine în legătură cu imaginea ta corporală și să adopți obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Bulimia îți poate afecta grav sănătatea. De aceea, este foarte important să cauți ajutor de specialitate cât mai curând posibil.

Tipuri de bulimie

  • bulimie cu comportament de purjare: cu vărsături autoinduse
  • bulimie fără comportament de purjare: nu se recurge la vomat, persoana aplică o dietă strictă sau nu mănâncă nimic pentru o perioadă sau practică exerciții fizice în exces

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Close
Închide
  Close