Știai că există rețete după care cașcavalul de casă poate fi preparat cu succes chiar la tine în bucătărie, indiferent că locuiești la sat sau la oraș? Iată cum să procedezi!
Cuprins:
Cum se face cașcavalul de casă
Ingrediente
- brânză proaspătă de vaci
- lapte
- unt (află și cum testezi dacă untul este de calitate)
- ouă
- bicarbonat de sodiu
- sare
Pentru aproximativ 500 g de cașcaval îți trebuie un litru de lapte, un kilogram brânză de vaci, 75 g unt, un ou, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și una de sare.
Mod de preparare
Laptele se pune la fiert, iar când clocoteşte se adaugă brânza de vaci. Când s-a format zerul, se oprește focul şi se pune brânza la scurs, aproximativ o oră. După ce s-a scurs, se amestecă bine cu oul bătut, untul, bicarbonatul și sarea, de preferat cu ajutorul unui mixer pentru a ieși o compoziție cât mai fină. Aceasta se pune într-un vas pe foc și se amestecă încontinuu până ce devine o cremă groasă. Se ia de pe foc și se pune în forme.
Păstrare
Cașcavalul astfel obținut se ține la rece de pe-o zi pe alta, apoi se poate servi.
Beneficiile consumului de cașcaval de casă
Consumă cașcaval cu moderație, 1-2 felii/zi! Acesta este bogat în grăsimi naturale care pot favoriza creșterea în greutate.
- Este o sursă bogată de calciu, magneziu, zinc, fosfor, vitamine și proteine. Este benefic sănătății osoase în cazul vârstnicilor, copiiilor și femeilor însărcinate și care alăptează.
- Poate ajuta la reducerea cariilor dentare, datorită prezenței fosfopeptidelor de cazeină din cașcaval.
- Cașcavalul îmbogățit cu bacterii probiotice poate stimula buna funcționare a sistemului imunitar.
- Este o sursă bogată de seleniu care poate regla funcția tiroidiană.
Costica2023 • 09.12.2023, 11:56
Cașcavalul de casă se prepară din lapte, are gust autentic și poate fi o sursă sănătoasă de proteine