Mergi direct la conținut »
Studiu - Câți aditivi alimentari găsim în pralinele de ciocolată

Asociația Națională de Protecția Consumatorilor - InfoCons - a realizat un studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor tip praline de ciocolată/bomboane de ciocolată, existente pe piață românească.

În cadrul studiului au fost analizate 64 de produse tip praline de ciocolată/bomboane de ciocolată care au că distribuitor/producător următoarele companii: Mondelez România S.A., Kandia Dulce S.A., Inter Conecter S.R.L., Mico Total Distribution S.R.L. – H& W, Nardo Trading Co S.R.L., Seca Distribution, Maresi FoodBroker S.R.L., Heidi Chocolat S.A., De Silvă Exclusiv S.R.L., Ferrero România S.R.L..

Gramajul produselor ce au făcut obiectul studiului variază între: 45 grame până la 254 grame.

81.25 % din produse au menționat pe etichetă valoarea energetică iar această variază de la 430 kcal/100 grame până la 618 kcal/100 grame.

71.87 % din produse au menționat pe etichetă  conținutul de sare care variază între 0.01 grame/100 grame produs până la 0.38 grame /100 grame de produs.

81.25 % din produse au menționat pe etichetă conținutul de grăsime iar acesta variază între 19.5 grame/100 grame produs și 48.3 grame/100 grame de produs.

Numărul de E-uri conținute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 și 8 E-uri.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 64 de tipuri de produse analizate:

29.68 % din produsele analizate au în conținut 1 E;
29.68 % din produse analizate au în conținut 2 E-uri;
17.18 % din produse analizate au în conținut 3 E-uri;
9.37 % din produsele analizate au în conținut 4 E-uri;
4.68 % din produsele analizate au în conținut 5 E-uri;
6.25 % din produsele analizate au în conținut 6 E-uri;
1.56 % din produsele analizate au în conținut 7 E-uri;
1.56 % din produsele analizate au în conținut 8 E-uri.

Pentru a vizualiz rezultatele complete ale studiului, accesați tabelul aici.

Și, totuși, cum alegem ciocolata? Află care sunt criteriile pentru un sortiment de calitate și care nu îngrașă!


Citește și: ROMÂNI AI NIMĂNUI. Bătrână surdă, ignorată de asistentul social plătit cu 3.770 de lei! Tinca Matei trăiește cu 140 de lei pe lună și din mila vecinilor! Ar trebui să primească de 7 ori mai mult – VIDEO


Close
Închide
  Close