MENIU CAUTĂ
23 Iun. 2015 12:13

CE BOLI DE PIELE POŢI SĂ IEI DE LA WC

Distribuie

Dermatita colacului de WC
Deşi este destul de rară în lumea civilizată, dermatita colacului de toaletă apare adesea la copii, în ţările mai slab dezvoltate.
Expunerea la un colac de toaletă din lemn, eventual lăcuit sau vopsit  irită pielea şi da reacţii alergice, respectiv dermatită.
Zonele afectate de dermatita colacului de Wc sunt fesele şi coapsele, adică exact zonele de pe corp care intră în contact cu colacul vasului de toaletă.
Deşi se tratează rapid cu corticosteroizi aplicaţi local, dermatita colacului de WC este rar diagnosticată corect din prima, ceea ce duce la agravarea simptomelor deranjante.

Tinea – dermatofiţia
Dermatofiţii sunt fungi care atacă celulele de piele moartă de pe cap, faţă, barbă, unghii, zona inghinală, palmele, tălpile şi trunchiul.
Infecţia cu aceşti fungi este încurajată de zonele cu umiditate crescută, cum ar fi toaletele de la piscine, spa, saună, dar şi de leziuni ale pielii şi contactul direct cu zona infestată.
Infecţii bacteriene cu streptococi, stafilococi, etc, care se manifestă la nivelul pielii, infecţii fungice care rezistă în zonele umede ale toaletelor publice, toate acestea pot aparea dupa utilizarea vasului de WC in mod necorespunzator.
Continuarea pe unica.ro

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii