Mergi direct la conținut »
Ce boli trădează unghiile degradate? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor dumneavoastră şi oferă soluţii şi consultaţii gratuite pentru numeroase probleme. Nu trebuie decât să-i scrieţi pe  adresa [email protected] şi să urmăriți site-ul nostru pentru răspunsuri. Astăzi, despre ce boli trădează unghiile degradate.

Unghii exfoliate sau casante pot să apară în sindromul Raynaud sau în boli endocrinologice precum hipotiroidism, în psoriazis, în boli ale sistemului imunitar, tuberculoză sau alte boli pulmonare. De asemenea la diabetici sau la persoanele care au luat o perioada mai lungă antibiotice, pot apărea unghiile exfoliate. Pot apărea şi din cauza unor carenţe de vitamine, calciu, zinc şi fier. O alimentaţie bogată în aceste minerale şi în Biotină (Vitamina B7) va rezolva această problema. Este ideal să luaţi suplimente care conţin Biotină, calciu, zinc şi fier dacă va confruntaţi cu această problema. Mâncaţi mai multe ciuperci, sfeclă roşie, mazăre, carne roşie, spanac.

Unghii cu modificări de culoare:

  • unghii palide: persoanele care au unghii palide pot suferi de anemie, malnutriţie, boli cardiace sau hepatice.
  • unghii galbene:cea mai frecvenţa cauza a unghiilor îngălbenite sunt infecţiile micotice. Pot apărea la marii fumători, în boli hepatice însoţite de icter, la diabetici sau în psoriazis. De asemenea unghiile se pot îngălbeni şi în urmă utilizării, pentru manichiură, a unor lacuri de unghii de slabă calitate.
  • unghii vineţii: unghiile cianotice adică acelea care au o nuanţă uşor albăstrie, apar în boli care determina o proastă vascularizatie periferică cu oxigenare slabă a ţesuturilor: boli pulmonare, cardiace, intoxicaţii, etc.
  • unghii brune: apar la varstici, mai ales dacă unghiile sunt atinse de infecţii micotice sau dacă există tulburări circulatorii periferice sau psoriazis. Ele pot fi şi congenitale.

Unghii cu modificări de formă:

  • unghii în formă de “sticlă de ceasornic” – pot fi congenitale , dar pot fi dobândite în boli pulmonare, tumori cu diverse localizări, malnutriţie, etc.
  • unghii scurte – unghiile sunt mai late decât lungi şi de obicei se asociază cu scurtarea ultimei falange, întâlnită congenital mai ales la degetul mare. Unghia scurtă poate fi dobândită prin traumatisme la nivelul ultimei falange. Nu are implicaţii patologice.
  • unghii “lingură” – deficit de convexitate astfel că unghia devine concavă, poate trăda o patologie de tipul anemiilor, carenţe de vitamine sau în boli cardiovasculare sau infecţioase. Pot apărea şi la persoanele care lucrează cu mainiile în contact cu substanţe toxice.
  • unghii hipercurbate – apar mai ales la picioare, pot fi unghii “gheară” sau “cleşte”, nu au implicaţii patologice. Pot fi congenitale sau dobândite la persoanele care poartă încălţăminte inadecvată.
Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Unghii cu modificări de suprafaţă:

  • unghii striate: striațiile orizontale apar în manichiură defectuoasă, traumatisme repetate în timpul practicării unor sporturi (fotbal, tenis, baschet, etc) utilizând încălţăminte inadecvată; striațiile longitudinale apar la vârstnici, în menopauza, datorită scăderii sintezei de homoni sexuali, în tulburări circulatorii, renale sau reprezintă semn de boală reumatologică;
  • unghii fără luciu: denotă carenţe de vitamine dar pot apărea şi datorită utilizării în exces a bufferului sau datorită contactului îndelungat cu substanţe agresive, detergenţi, săpunuri, clor, dezinfectanţi.
Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Citeşte şi:

Close
Închide
  Close